Juliana 1 drijft de zaal in

OUD GASTEL - Zo zonnig het weer vorige week was toen Juliana 1 won van Fortis 1, zo druilerig was het weer deze week. De voorbode van de wedstrijd was goed, want Juliana 2, 3 en 4 hadden al gewonnen.

Juliana 1 was dan  ook van plan om de eerste return wedstrijd van dit seizoen, zich te revancheren van het eerst geboekte resultaat tegen het fysieke Merwede (24-11 verlies).
Merwede die de goede seizoenstart niet door heb kunnen zetten, kwam ook nu met een gehavend team richting de super saturday in Oud Gastel.

De scheidsrechter startte de wedstrijd in het (nog) droge Oud Gastel.
Waar al snel de regen met bakken uit de lucht kwam, kwamen de doelpunten dat niet.
Zowel Juliana als Merwede hadden in het eerste kwartier moeite met de korf te vinden, en zo stond het na 15 minuten nog maar 2-3 in het voordeel van Merwede.
Al snel begon Merwede de korf wel te vinden en vergrootte Merwede de marge naar 4 doelpunten verschil (2-6).
Tijd voor trainer Lars Bras om een time-out aan te vragen aan de kant van Juliana, want 2 doelpunten in 18 minuten tijd was te mager, ook fysiek mocht Juliana nog een tandje bij zetten. In de vakken van Juliana 1 werden afspraken gemaakt en zo werd het spel geordender en met meer overtuiging gespeeld.
Zo kon Juliana beginnen met de achterstand te verkleinen.
Ruststand: 4-7 in het voordeel van Merwede.

Na rust
In de rust werd nog eens benadrukt dat er vandaag niet gewonnen ging worden met mooi spel, mede door het weer en het fysieke spel van Merwede was het mooie spel ook niet aan de orde.
Na rust schoot Juliana dan ook uit de startblokken.
Waar Juliana de eerste minuten mee bleef scoren (6-8), liep het zo beetje bij beetje verder in bij Merwede.
Zo kon Juliana ook dankbaar gebruik maken van een mindere periode bij Merwede waardoor de achterstand was verdampt naar gelijke hoogte. (10-10).
Echter als je dacht dat het niet harder kon regenen, gebeurde het toen wel. De regen kwam met bakken uit de lucht, en het spel werd er aan beide kanten niet veel beter op. Juliana 1 kwam op achterstand van 4 punten toen de eindfase van de wedstrijd inging (10-14).
Nu staat Juliana er bekend om het hoogst haalbare eruit te slepen, en dat ging ook lang volgens plan (13-15).
Helaas kon Juliana in de stromende regen niet doorpakken en moest de meerdere erkennen in Merwede.
Eindstand: 14-16 in het voordeel van Merwede.

Terugblik  eerste helft veld Juliana 1

Al met al mag Juliana 1 toch tevreden zijn als ze terugkijken op de eerste helft veld. Na de moeizame start begon Juliana weerstand te bieden in de zware poule van de eerste klasse, er werden wedstrijden nipt verloren, maar ook belangrijke punten gepakt. Juliana 1 is zeker nog niet kansloos in de eerste klasse. De brede lijnen zijn uitgezet door trainer Lars Bras, het is nu taak aan Juliana 1 om de puntjes op de i te gaan zetten, en zich te gaan belonen. Dit belooft mooie vooruitzichten en doelstellingen voor de zaalcompetitie, waar Juliana 1 gaat starten in de 2de klasse.