De Club van Sinterklaas en het vergeten Pietje.
De Club van Sinterklaas en het vergeten Pietje. Foto: Persmap

De Club van Sinterklaas en Persona non grata bij Fanfare

OUDENBOSCH - Elk jaar komt De Club van Sinterklaas met een nieuw Sinterklaasverhaal en dit jaar is dat al voor de 10e keer. De Club van Sinterklaas en het vergeten Pietje is weer geregisseerd door Martijn Koevoets uit Hoeven.

De Club van Sinterklaas en het vergeten Pietje 

Zondag 21 november 14.00 uur

Het kan zomaar gebeuren: door de drukte is de boot van Sinterklaas vertrokken zónder het jonge Pietje Fernando. Hij paste nog wel zo goed op de gouden sleutel van de Sint, maar miste daardoor de boot.

Zal hij, mét zijn beste vriend Pony, over land nog wel op tijd in Nederland kunnen zijn? Sinterklaas kan echt niet zonder zijn gouden sleutel voor de huizen die geen schoorsteen hebben.

Bij de voorstelling zijn er ook enkele Pieten van de Pietenchaos uit Zevenbergen van de partij. Zij zetten zich vrijwillig in en doneren de verkregen bijdragen aan de Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa).


Persona non grata (Nederlandse première)

Donderdag 18 november 20.15 uur

Nog niet zo lang geleden heeft Laura, die zich tegenwoordig Irina laat noemen, haar schrijfdebuut gemaakt met een roman over haar jeugd op het Deense platteland. Ze heeft nogal geleden onder de pesterijen die ze op school moest ondergaan.

Tegenwoordig woont ze in Kopenhagen en nu is ze op weg naar de familieboerderij om er de bruiloft van haar broer mee te vieren. Haar moeder pikt haar op van het station en als blijkt dat haar broer zal trouwen met Cathrine, nou net de klasgenote die haar vroeger pestte, is de lont eigenlijk al aangestoken.

Bovendien wordt het er allemaal niet gemakkelijker op als blijkt dat Cathrine zich al prima heeft genesteld binnen de familie. Irina kan dit nauwelijks verkroppen en broedt op een manier om haar een hak te zetten.

Denemarken 2021. Regie: Lisa Jespersen.


Vertoningsadres

Utopiazaal Markland College, Pagnevaartweg 7, 4731 AA Oudenbosch. www.filmtheaterfanfare.nl.[n]