Boek vol verhalen en anekdotes uit zijn carrière én over 155 jaar wijnhandel.
Boek vol verhalen en anekdotes uit zijn carrière én over 155 jaar wijnhandel. Foto:

Kees van Spaandonk vertelt en presenteert zijn boek

OUDENBOSCH - Toen Kees van Spaandonk 6 jaar geleden zijn wijnhandel met een heel gerust hart over kon dragen aan zijn schoondochter Wendy was dat toch een hele overgang voor hem.


Door een druk bestaan als ondernemer, en bestuurder in het verenigingsleven, was hij niet eerder toegekomen om te neuzen in het uitgebreide archief van zijn 3 voorgangers. 

Op zolder stond een kast vol historische documenten die niet eerder was opengemaakt. Omdat er nu meer vrije tijd is, ontstond het idee om een boek te gaan schrijven. Na grondig onderzoek, samen met alle eigen verhalen en die van zijn ouders, en ooms en tantes, is inmiddels een boek van 120 bladzijden ontstaan.


Vier generaties
Familiegeschiedenis van 4 generaties van Spaandonk-heren in de wijn. Van de oprichting van de zaak in 1864 in Klundert tot het aantreden van de 5e generatie: een dame! Een heel overzicht van anderhalve eeuw, met ups en downs.

Maar het zijn doorzetters, zo ook Kees. Hij heeft op zijn geheel eigen wijze de wijnhandel tot bloei gebracht; tot een bekendheid in heel West-Brabant en ver daarbuiten. O.a. door zijn Wijnschool, waar hij velen in de eigen kelders de liefde voor de wijn heeft bijgebracht, maar ook door de Wijndiners, Wijnreizen, Wijnlezingen…

Kees is een echte verteller, en zo heeft hij ook geschreven: recht uit zijn hart. Allerlei verhalen van gebeurtenissen en voorvallen die hij heeft meegemaakt in de ruim 55 jaar als wijnhandelaar. Het boek staat vol met bijpassende foto’s. Het is dus niet alleen leuk om te lezen, maar ook een mooi kijkboek.


Reserveren
Afgelopen week was het dan zover: het eerste proefexemplaar kon in een intieme bijeenkomst in de kelders aan burgemeester Roks worden aangeboden. Over enkele weken liggen de boeken in de wijnhandel te koop voor €20,-. En daar zal Kees op meerdere momenten aanwezig zijn om de boeken te signeren, en kunt u samen met hem, uiteraard onder het genot van een glas wijn, nog herinneringen ophalen.

U kunt al een exemplaar reserveren op wijnhandelvanspaandonk@gmail.com. Graag doorgeven of u het boek zelf op komt halen of dat het opgestuurd moet worden.[n]