Onderweg naar Kerstmis, kijken door ogen van de jeugd

OUDENBOSCH - In de afgelopen tijd heeft Arie Onnink, mede op verzoek van de werkgroep Diaconie, een aantal afbeeldingen gemaakt van het aloude verhaal van ruim 2000 jaar geleden.


Voordat Arie de schilderkunst omarmde had hij een veelbetekenende loopbaan als docent  beeldende vorming en grafisch ontwerper. Arie is aangesloten bij het Kunstenaarscollectief Oudenbosch. Met een speciale mixed media techniek heeft hij 7 posters gemaakt, waarop hij, op een zeer hedendaagse wijze, het kerstverhaal heeft weergegeven. Met humor, ernst en een vleug spiritualiteit heeft hij geprobeerd het eeuwenoude verhaal voor jong en oud toegankelijk te maken.

Tijdens de Adventsperiode gaan de 7 panelen met de posters op tournee door de parochiekernen van de Bernardus Parochie.

Het eerste weekend staan ze in Bosschenhoofd. Op zaterdagmiddag 27 november zal de H. Hart van Jezuskerk geopend zijn vanaf 15.00u. Op zondag 28 november is de kerk geopend van 15.00u tot 16.00u. U bent dan in de gelegenheid om deze expositie te komen bekijken, jong en oud zijn welkom.

Op zondag 5 december en de week erna zijn ze in Hoeven, vervolgens zondag 12 december en daaropvolgende week in Oud Gastel en als laatste is de Basiliek aan de beurt waar ze gedurende de kerstperiode blijven staan.

In de Adventsperiode zullen de leerlingen van de bovenbouw van alle basisscholen in onze parochie worden uitgenodigd om de panelen te komen bekijken en tegelijkertijd worden uitgedaagd om er creatief mee aan de slag te gaan. Pastor Petra Mergaerts heeft gezorgd voor de verbindende teksten.

Vol enthousiasme bieden we dit project aan.

In de afgelopen tijd was veel onmogelijk, ontmoetingen waren beperkt, vieren met elkaar was moeilijk.

Daarom zijn we blij dat we met onze jeugd, met elkaar, iets kunnen doen, dat we kunnen uitnodigen en ontmoeten, kunnen praten en denken over hetgeen we ervaren bij het zien van deze verrassende boeiende afbeeldingen van een eeuwenoud verhaal.

Werkgroep Diaconie en Pastor Petra Mergaerts.[n]