Weer 3 punten voor vv Hoeven

HOEVEN - Het was geen hoogstaande wedstrijd, maar wel een wedstrijd met strijd.

Al in de 1ste minuut kreeg eerst Clinge een kans en direct daarop uit een counter Hoeven. Vervolgens werd door beide ploegen veel met de lange bal gespeeld. De bal flipperde van de ene naar de andere kant. In de 25ste minuut was het Joost Blaauwhof die een geplaatst schot afgeleverde. Clinge probeerde met een afstandsschot onze keeper te verschalken. De zon stond zeer laag, dus een lastig zicht, maar Arthur Raaymakers stond zijn mannetje.

Voorin werd door onze aanvallers opnieuw hard gewerkt. In de 35ste minuut gaf Estienne Kerstens een voorzet over de grond naar Rick Braspenning. Rick tikte de bal in de goal. Dat was de 1-0 en gelijk ook de ruststand.

In de rust werden de geblesseerde Teun van de Water gewisseld voor Stijn Kerstens, die zijn comeback maakte. Na rust had Hoeven direct kans op de 2-0 een voorzet van Dominic van Oosterhout vanaf rechts werd rakelings naast geschoten door Rick.

Clinge werd wat sterker en Hoeven ging meer op de counter spelen. Verschillende malen probeerde Hoeven hun snelle spitsen te vinden. Stijn maakte in de 62sste minuut de 2-0 uit een aanval die door Rick werd ingeleid.

Na de goal leek het dat Clinge sterker werd. Clinge kreeg 20 minuten voor tijd een vrije trap vanaf links. De bal werd in de 5 meter gebracht. Onze keeper werd stevig gehinderd, waardoor hij de bal moest loslaten. Die viel in de goal. Dat was 2-1. Het werd even spannend. Clinge ging op zoek naar de gelijkmaker. Maar Hoeven hield stand en kreeg zeker nog 3 tot 4 kansen in de laatste 5 minuten om de bevrijdende treffer te maken. Erwin Roks was ingevallen en de schoot bovenkant lat. De moegestreden Juup Sonnemans werd nog gewisseld voor Dave Terloo. Hoeven hield de punten in eigen huis. Met 2-1 floot de scheidsrechter af.

Hoeven 5

Hoeven 5 wist thuis overtuigend te winnen van Emma.

Dames

Onze dames speelde vrijdag hun 7 tegen 7 wedstrijden. Helaas viel het feestje voor de derde helft in het water vanwege de coronamaatregelen. Onze dames gaven goed partij vrijdag. Ze speelde gelijk tegen SAB, wonnen van koploper Sprundel en moeste hun meerder erkennen in Alliance. De vv Hoeven-dames draaien goed mee in de competitie.[n]