Pascal van Caam scoort de 1-0 uit een vrije trap
Pascal van Caam scoort de 1-0 uit een vrije trap Foto: Patrick van Doormaal

SC Gastel 1 wint ruim van GSC/ ODS

OUD GASTEL - Met trots mogen we terugkijken op een geslaagde zondag. Vandaag stond de wedstrijd op het programma tegen de onbekende tegenstander GSC/ODS uit Dordrecht. Het enige wat we wel wisten was dat trainer De Rooij 6 basisspelers niet kon opstellen. De vervangers vervingen de afwezigen met verve. Achterin stond het als een huis.

Het trio Thijmen Willemse, Mats Helmons en Dennis Buijs hielden het topscoorders duo van de tegenstander in hun broekzak, om ze pas na 90 minuten weer vrij te laten. Gelegenheidsback, Bart Aarssen stond zijn mannetje op een relatief onbekende positie.

Een dikke pluim voor de laatste vier. Met de werklust van het middenveld en de dreiging voorin, werd het een productieve middag voor de Gastelaren.

Eerste helft

Gastel begon een beetje angstig aan de wedstrijd, maar groeide steeds verder erin. Tot echte kansen kwam het van beide kanten niet.

De goed leidende scheidsrechter liet veel doorvoetballen, wat in het voordeel van de thuisploeg was. De uitploeg was nauwelijks gevaarlijk.

Het duurde 35 minuten, voordat de ban gebroken werd. Ricardo Elgin zette goed door en werd onjuist gestuit. Uit die vrije trap schoot Pascal van Caam de 1-0 binnen. Niet echt sterk gekeept, maar dat maakt niet uit. Hij telt en dat is uiteraard het belangrijkste.

Gastel kon de voorsprong tot de rust vasthouden. GSC/ODS was niet gevaarlijk geweest de eerste helft.

Tweede helft

De tweede helft was een minuut of 10 oud toen de tweede treffer viel.

Pascal gaf voor op Sven Vermeule, die hem wel of niet toucheerde. Vervolgens kwam de bal bij Jurgen Buuron in zijn voeten en schoot koeltjes de 2-0 binnen. Helaas moest hij zich direct laten vervangen door Rhinaldo Rockx.

Even later was het Mats die Ricardo Elgin goed diep stuurde. Vandaag was hij op de brommer en werd wederom onjuist gevloerd in de 16. Penalty.

Koud kunstje voor Koen de Vos. Die op zijn gemak de derde van de middag binnenschoot.

Wedstrijd stilgelegd

Het was nog niet klaar. GSC/ODS had een aantal 'supporters' bij. Die vonden het nodig om van alles te roepen richting het veld en voornamelijk aan het adres van de scheidsrechter. De wedstrijd werd daardoor een minuut of 10 stilgelegd.

Daarna was het Gastel weer die de klok sloeg.

Helaas moest nog een speler van GSC/ODS geblesseerd het veld verlaten. Hierdoor stond het in het restant van de wedstrijd 11 tegen 10, omdat men al had uitgewisseld was. Daarna was het Ricardo die ook zijn doelpuntje mee kon pikken, na een voorzet van Pascal, die nog werd verlengd door Rhinaldo.

Puike overwinning

Even later kwamen Tim Testers, Bas van Oers en Kevin Monden er nog in. Mats kon nog de 5-0 binnenschuiven, na goed doorzetten van Bart. Al met al een puike overwinning van de Gastelaren. Niks weggegeven en zelf genoeg gecreĆ«erd. Iedereen liet zien aan trainer De Rooij dat het moeilijk kiezen gaat worden volgende week.

Volgende week speelt SC Gastel 1 een uitwedstrijd bij HOV/DJSCR in Rotterdam.

Dit is de huidige nummer 3 op de ranglijst, dus er staat weer een belangrijke pot op het programma.[n]