Kende Mu Nog, winnaar carnavalslied 2022
Kende Mu Nog, winnaar carnavalslied 2022 Foto: Ymke Mathijssen

Kende Mu Nog winnaar carnavalslied 2022 Puitenol

Sport en vereniging

OUDENBOSCH - Een paar weken later dan gepland werd afgelopen zaterdag het nieuwe carnavalslied van 2022 van het Puitenol bekend gemaakt. Kende Mu Nog was de gelukkige winnaar en ontving uit handen van Prins Geert de wisselbeker.

Door de coronamaatregelen kon het traditionele liedjesfestival, dat gepland stond op zaterdagavond 13 november, op het laatste moment niet doorgaan. Gelukkig was het nog wel mogelijk om die zaterdag alle optredens van de negen deelnemers op band en op film op te nemen in hotel de Kroon. Zo kon de aanwezige vakjury  alle nummers beoordelen. Daarna was het de beurt aan het publiek.

Alle nummers waren afgelopen twee weken te bekijken en beluisteren via het YouTube kanaal van de S.O.K. Vorige week konden alle inwoners van het Puitenol digitaal stemmen op hun favoriete carnavalsliedje.

Vrijdag werden de stembussen gesloten, de stemmen geteld en de juryrapporten besproken. Afgelopen zaterdag was het zover: de bekendmaking van het carnavalslied van 2022, live uitgezonden via Facebook. Om 19.11 uur gingen prins Geert en OfSjoowfeur Kiske eerst op weg naar de winnaar van de publieksprijs. Deze eer was weggelegd voor TisdatMot en de Buurvrouw.

Daarna bleef het nog even spannend voor de andere deelnemers aan het liedjesfestival. Uiteindelijk stonden Prins Geert en OfSjoowfeur Kiske met een enorme beker en een doos frikandellen aan de deur van de winnaar van het carnavalslied 2022: Kende Mu Nog, vertolkt door Fer en Berna Mathijssen. Fer Mathijssen is zeker geen onbekende onder de carnavalsvierders in Oudenbosch: begin jaren ’90 was hij namelijk de hoogheid van het Puitenol, Prins Fer 1. Na de felicitaties door prins Geert werd in de voortuin het nieuwe carnavalslied luidkeels meegezongen door alle aanwezigen.

De einduitslag van de verkiezing van het carnavalslied 2022: 1. Kende Mu Nog; 2. De Uitpuiters; 3. De Spuipuiten; 4. De Boerenraod; 5. De Piaskes met ut Zooyque; 6. TisdatMot; 7. Ut Zooyque; 8. Buurman en Buurman; 9. Anton.

De filmpjes van de uitreiking zijn terug te kijken op de facebookpagina van de Stichting Oudenbosche Karnaval.

Winnaar carnavalslied 2022