Knappe overwinning voor VV Hoeven

HOEVEN - Hoeven 1 boekte een knappe overwinning op het hoger geplaatste Terneuzen. Op een stil sportpark aan de Westerschelde met wind, kou en regen, waren de voetbalomstandigheden verre van optimaal. Dat gold natuurlijk voor beide teams.

Hoeven startte sterk met Mats van de Maagdenberg op het middelenveld voor de zieke Jessie van Bavel. Hoeven speelde met een gesloten defensie en probeerde al direct de snelle spitsen Rick Braspenningen Stijn Kerstens in stelling te brengen. Laatst genoemde had de eerste 10 minuten al tot twee maal de mogelijkheid te scoren. Stijn speelde zelfs bij de 2de kans de keeper van Terneuzen op de hoek van de 16 meter uit. Vervolgens werd het drukker in de zestien en ging de inzet naast.

Terneuzen was met name vanaf rechts gevaarlijk. Een strakke voorzet in de 15de minuut ging rakelings langs de goal van Hoeven zo ook een vrije trap vanaf rechts een paar minuten later, die door iedereen werd gemist. In de 20ste minuut kopte Dominic van Oosterhout een voorzet naar de benedenhoek. De doelman van Terneuzen moest zich extra lang maken op de bal uit de linker benedenhoek de tikken. Even later werd een aanval opgezet door Juup Sonnemans en Dominic. Die laatste plaatste de bal op Joost Blaauwhof die met een mooie draai met zijn rechter de bal in de netten joeg. Dat was de 1-0 in de 22ste minuut.

Hoeven bleef spelen op de counter. Terneuzen voetbalde wel tot de zestien maar de afwerking faalde. In de 34ste minuut werd Stijn in de diepte aangespeeld. Hij maakte zich los van zijn verdediger en krulde de bal vanaf zo’n 12 meter over de keeper in de goal en maakte zo de 2-0. Terneuzen zette een tandje bij en hun werken werd beloond met de aansluitingstreffer in de 42ste minuut. Vanaf rechts kon de Terneuzense speler tot ver in de zestien doorlopen en plaatste de bal in de verre hoek.

Hoeven 1 speelt aanstaande zondag om 14.30 uur een thuiswedstrijd

Tweede helft

Na rust kon Hoeven eigenlijk de wedstrijd beslissen. Al direct vanaf de aftrap kwam Rick oog in oog te staan met de doelman van Terneuzen en zo maar kunnen scoren. Hij koos ervoor de bal af te leggen op Stijn die net niet in de goede positie stond en de bal in het zijnet schoot.

Rick liet er geen gras over groeien. Drie minuten later werd hij vanaf links de diepte ingestuurd. Dit keer Rick rondde hij de kans koelbloedig af. Het was 3-1 voor Hoeven.

Terneuzen ging druk zetten. Maar onze verdedigers hielden veel tegen en onze sluitpost,  Arthur Raaymakers, verdedigde zijn doel met verve. In de 80ste minuut tikte hij nog een schot uit de rechter kruising.

Tevreden

Erwin Roks werd gewisseld voor Estienne Kerstens en later viel ook nog jeugdspeler Bjorn Wink in voor de aan de enkel geblesseerd geraakt Rick. De scheids liet vrij lang doorspelen. In de 94ste minuut schoot Terneuzen van afstand nog op de lat.

Dat was het laatste wapenfeit. Hoeven reed tevreden met 3 punten in de tas met de bus naar huis.

Volgend week zondag speelt Hoeven 1 om 14.30 uur thuis tegen de Zeeuws Vlaamse ploeg Steen.

Opnieuw mogen er geen toeschouwers op het sportpark en onze kantine is dan uiterlijk op 17.00 gesloten conform de voorschriften.[n]