Juliana 1 neemt de leiding

OUD GASTEL - Afgelopen zaterdag was het zover de eerste officiële zaalwedstrijd van Juliana 1, ze traden aan tegen de redelijk onbekende DKB 1. De voorbereiding voelde voor Juliana 1 een beetje onwennig aan, want naar alle waarschijnlijkheid was dit de eerste maar ook voorlopig de laatste zaalwedstrijd.

Des te meer was het zaak voor Juliana 1 om de toon alvast te zetten, maar ook om er vooral een mooie wedstrijd van te maken en om heel lang ervan na te genieten.

Trainer Lars Bras zette de focus nog even op scherp, want waar Juliana 1 op het veld zich makkelijk in de ‘’underdog’’ positie zette, is dit in de 2de klasse niet aan de orde en zal Juliana zelf de leiding moeten pakken.

De wedstrijd begon en Juliana had aanvallend snel de smaak te pakken, verdedigend had Juliana echter moeite met het chaotische aanvallende spel van DKB. Dit resulteerde dat de wedstrijd gelijk opging, ondanks dat Juliana wel de betere ploeg was (9-9). Gelukkig kon Juliana verdedigend meer grip krijgen en liep het kort voor rust uit naar een gaatje van 3 punten. Ruststand: 12-9 in het voordeel van Juliana.

In de rust werd nog eens benadrukt dat Juliana echt de betere ploeg was en nu door moest gaan pakken, de focus moest nog net wat scherper gezet worden.

Na de rust vergrootte Juliana al snel het gat van 3 naar 5 doelpunten (15-10), Juliana wist aanvallend over alle schijven mooie combinaties te maken. Alleen liet DKB zich niet zo makkelijk uit het veld slaan. Hoe Juliana ook verdedigde, voor, achter met of zonder vang, het maakte DKB allemaal niks uit en de doelpunten bij DKB vielen op de meest onverwachte momenten. Zo probeerde DKB de achterstand te verkleinen(17-13). Echter bleef dat geluk niet aan DKB hun zijde, en was toch echt duidelijk dat Juliana de betere ploeg was. Lange aanvallen werden gespeeld door Juliana met mooie combinaties en Juliana bleef de voorsprong uitbreiden. Eindstand: 25-17 in het voordeel van Juliana.