Sint bezoekt Zeemanskoor de Kreekrakkers

STAMPERSGAT - Tijdens de repetitie van zondag 5 december jl. deed Sinterklaas ook Zeemanskoor De Kreekrakkers aan met een verassingsbezoek. Daar bleek dat hij dat hij goed op de hoogte was van gebeurtenissen binnen de vereniging.


Zo wist hij dat de dames Ineke Mol en Ingrid Aarts de leden van het koor van een drankje voorzien voor - in de pauze- en na de repetitie. Dat de dames de taken verdeeld hebben wist hij ook te lezen in zijn boek. Omdat de leden dit erg waarderen werden ze in de bloemen gezet en kregen ze een chocoladeletter.

Ook de twee dames die hun partner naar de repetitie brengen, en tijdens de repetitie aanwezig blijven, werden door Sinterklaas gewaardeerd met een chocoladeletter.

Ook liet hij de muzikanten naar vorenkomen en gebruikte hij het moment om de muzikanten een Sinterklaasliedje voor hem te laten zingen. Omdat hij nu het stokje in handen had kon hij eens  bepalen welk lied er werd gezongen. De heren vonden het leuk en zette het met 5 in maar werden snel bijgevallen door de andere leden met het liedje, Sinterklaas kapoentje.


Tonpraatmiddag
Nadat ze ook hun presentje hadden ontvangen liet Sinterklaas Peter Aarts nog even terugkomen. Want Sinterklaas had iets vernomen waar Peter bij betrokken was. Sinterklaas wilde weten of het een roddel was, die ook wel eens de ronde doen op Stampersgat. Peter zal weer bezig zijn met een evenement dat vorig jaar niet heeft kunnen plaatsvinden, klopt dat? Peter vertelde dat hij in een vergevorderd stadium is met de organisatie van een Tonpraatmiddag. Hij heeft 6 goede Tonpraters die hebben toegezegd te zullen deelnemen. Deze middag zal plaatsvinden op zondag 30 januari a.s. in het Dorpshuis vanaf 13.30 uur en de kaarten kosten €8,-.  Sinterklaas had dit wel horen vertellen maar wilde even weten of het geen roddel was. Laten we hopen dat het dan allemaal weer mogelijk is zodat dit evenement niet verloren gaat.


Jubileumcomité
10 jarig bestaan


Toen nodigde Sinterklaas de heren Kees van Gameren, Peter Mol, Kees Aarts en Pierre Hack uit. Als ik goed ben geïnformeerd, zei Sinterklaas, zitten jullie in het jubileumcomité voor het 10 jarig bestaan van Zeemanskoor De Kreekrakkers. Het comité presenteerde aan Sinterklaas het voorlopige programma. In juli 2022 wordt voor de leden en partners een rondvaart met de Marijntje Gijzen georganiseerd een tocht van 3,5 uur. Na de rondvaart zal er aansluitend een B.B. Q  plaatsvinden bij Gastel Sfeer. Dan is het comité ook bezig met de voorbereidingen van een uitwisselingsmiddag in september. Dit zal tevens ook georganiseerd worden bij Gastel Sfeer. De juiste datums en tijden dienen nog verder uitgewerkt te worden met de leden en de eigenaar van Gastel Sfeer. Sinterklaas vond het een mooi plan want hij heeft de laatste weken ook vaak met de boot de regio afgevaren maar, in deze tijd is het donker en de natuur niet zo mooi. Daarom informeerde hij of hij ook uitgenodigd zal worden samen met zijn zwem piet. Het comité zal het wel leuk vinden als ze aanwezig zullen zijn maar, dan dient Sinterklaas en de zwem piet wel zeemansliederen in te studeren zodat ze mee kunnen zingen tijdens de vaart. En zo werd hem een map met de liederen van het Zeemanskoor overhandigd.

Daarna kregen alle leden en aanwezige partners nog een chocoladeletter van Sinterklaas en was het nog een gezellig samen zijn.[n]