Het uitreiken van de cheques door de voorzitter van RC Halderberge-Seppe
Het uitreiken van de cheques door de voorzitter van RC Halderberge-Seppe Foto: Erik van Loon

Steun voor stichting Wensambulance

Sport en vereniging

HALDERBERGE - Het vervullen van de speciale laatste wensen van terminale patiënten. De stichting Wensambulance West-Brabant regelt het, uitsluitend met vrijwilligers.

Op vrijdag 10 december kregen ze bij Le Jardin in Rucphen een cheque van Rotaryclub Halderberge-Seppe voor hun goede werk. De club maakte daarnaast para-atletieker Kiki Hendriks uit Zegge en een nieuwe stichting in Steenbergen blij.

Ook dit jaar geen haringparty van Rotaryclub Halderberge-Seppe. Het populaire evenement gaat door de coronamaatregelen voor het tweede jaar op rij niet door. Maar, de club zit niet stil. “Net als vorig jaar hebben we een alternatieve eindejaaractie opgezet”, vertelt voorzitter Alex Mussers. “We vinden het juist in deze tijd heel belangrijk om goede doelen te kunnen steunen. We zijn dan ook heel blij dat we onze trouwe afnemers op grote schaal onze chocoladeletters en wijnen kochten.”

Flinke bijdragen
De actie leverde een flink bedrag op, zo was te zien aan de cheques. Een groep vrijwilligers uit Steenbergen zamelde onlangs speelgoed in om uit te delen aan gezinnen die dat nodig hebben. Zij ontvingen € 1.500 voor de kosten van een stichtingsakte en opslagkosten. Voor runnerblades en het onderhoud daarvan kreeg Kiki Hendriks uit Zegge een bijdrage van € 2.500. Haar grote wens is om deel te nemen aan de komende Paralympische Spelen. Tot slot kreeg Stichting Wensambulance een cheque van € 3.500 voor het waarmaken van bijzondere wensen.