Trainingsmaterialen voor G-Team.
Trainingsmaterialen voor G-Team. Foto: Marloes de Jong

Korfbal G-team voelt zich verwend

OUD GASTEL - Onze kinderen zijn van nature altijd blij, maar deze keer straalden ze maximaal. We zijn namelijk twee maal door een nieuwe sponsor in het zonnetje gezet en hebben ons G-team absoluut het gevoel gegeven, dat wij er mogen zijn, dat wij het dubbel en dwars waard zijn. Hartverwarmend!


Begin december kregen we bezoek tijdens de training op zaterdagochtend en werden er nieuwe materialen gebracht. Zo kregen we een werpschijf om mee over te gooien, allerlei ballen met linten eraan, spike-ball (soort trampoline voor ballen), een grote standaard met ijzeren ring om te oefenen met het werpen, klossen om de motoriek mee te oefenen, een trainingsdoelwand, waarbij we door gaten in de doel kunnen mikken etc.
Het spreekt voor zich, dat we direct de betreffende training alles hebben uit geprobeerd. Een groot succes vormt bijvoorbeeld de slingerbal, die met een touw aan het plafond van de sporthal hangt.
Ook de kinderen, die wat schrikachtig zijn en daardoor moeite hadden met overgooien, krijgen zo het zelfvertrouwen en intens spelplezier. We zagen direct hoe de nieuwe materialen de kinderen uitdagen.

Kort daarna werden we wederom verrast en hebben we echte korfbalwedstrijdshirts gekregen. Daarmee hebben we nu dezelfde kleding als alle wedstrijd-spelende leden van Juliana. Omdat we laatste tijd toch steeds meer aan het echte korfbalspel toekomen tijdens de training, is dit natuurlijk een mooie pluim voor de kinderen. Wij kunnen dus ook wedstrijd korfballen. Uiteraard volgt nu de vraag of we dat ook een keer gaan doen? We gaan eens op zoek naar een tegenstander om tegen te oefenen. Wie weet... Overigens bleef het niet bij de shirts alleen. De kinderen hebben ook nog trainingspakken gekregen. En wat zijn ze daar blij mee.

Op dit moment voelen wij ons zeer verwend.
We genieten nog steeds van elke zaterdagtraining.
Wilt u ook voor uw kind eens kijken of korfballen bij KV Juliana iets is? U kunt contact met ons opnemen via gteamkvjuliana@gmail.com.[n]

Nieuwe kleding.