logo van het Oplaadpunt
logo van het Oplaadpunt Foto: JENK

‘Het Oplaadpunt' creatieve thuisopdrachten in coronatijd

ZUNDERT - Winter, lockdown en weinig te beleven. De hoogste tijd voor extra vitaminen, verbinding en vrolijkheid in Zundert! Daarom nodigen we iedereen uit om mee te doen aan het project ’Het Oplaadpunt’. Dit project nodigt deelnemers uit om vijf weken op rij een inspirerende, creatieve thuisopdracht te maken.


‘Het Oplaadpunt’ is een initiatief van een aantal creatieve makers uit Zundert. Het wordt georganiseerd in samenwerking met de gemeente én is geschikt voor jong en oud. Dit gratis project start eind januari en is uiteraard coronaproof.


Opdrachten

Na aanmelding ontvang je vijf weken lang, iedere zaterdag, een inspirerende thuisopdracht. De opdrachten zijn uitnodigend voor iedereen, met of zonder ervaring. Het enige wat je nodig hebt zijn huis-, tuin- en keukenmaterialen én je fantasie. Mocht er iets speciaals nodig zijn, dan wordt dit bij de opdracht meegeleverd.

De opdrachten zijn, vanaf 30 januari, wekelijks op zaterdag tussen 10.00 en 13.00 uur op te halen en in te leveren bij ‘Het Oplaadpunt’ dit is bij Café Grensgeval, Molenstraat 1 in Zundert. Hier is één van de creatieve makers aanwezig om de nieuwe opdracht uit te leggen. Hier kun je ook andere deelnemers treffen met hun gemaakte opdracht en kun je wellicht samen een stukje oplopen. Voor degene die niet mobiel is of niet in staat is om langs te komen, kan de opdracht thuisgebracht worden.

De opdrachten zijn veelzijdig en voor iedereen te maken. Het creatief uitwisselen van verhalen, ervaringen en ideeën kunnen weer inspiratie zijn voor een ander. Ook kunnen er foto’s, ervaringen en tips op de Facebook-pagina van ‘Het Oplaadpunt’ gedeeld worden. Als de vijf weken voorbij zijn, worden alle werken, als de maatregelen dit toelaten, tentoongesteld aan publiek.

Aanmelden

Meld je uiterlijk 25 januari aan via hetoplaadpuntzundert@gmail.com of via een briefje, met je naam, adres en telefoonnummer, wat je in de speciale ‘Oplaadbrievenbus’ kunt doen. Deze grote rode brievenbus hangt bij Café Grensgeval, Molenstraat 1 in Zundert.

De bedenkers van deze opdrachten zijn enkele creatieve makers uit de gemeente Zundert: Barry van Dijck, Eefje Goos, Judith Kuijpers, Francisca Markus, Gijs Martens, Anne Mutsters, Irma Rens, Phaedra Schwetz, Ben Quaedvlieg en Mieke van Zundert. Voor vragen of meer informatie: hetoplaadpuntzundert@gmail.com[n]