't Stokperdje heeft de zaal omgebouwd tot tv-studio.
't Stokperdje heeft de zaal omgebouwd tot tv-studio. FOTO LUCIEN VAN ERK

Online bingo ’t Stokperdje een groot succes

ZUNDERT - Hoe ga je als jongerenorganisatie door met het organiseren van activiteiten tijdens een lockdown? Dat is een vraag die al in maart speelde bij de vrijwilligers van ’t Stokperdje. Deze vraag speelde echter maar voor korte duur. Sinds maart zijn er al vele alternatieve activiteiten geweest steeds passend binnen de maatregelen. Speurtochten door Zundert, een heuse zomerspelen in juli en sinds de wintermaanden online versies van de vaste activiteiten.


Een van deze activiteiten was de online bingo afgelopen zaterdag. Meer dan 70 kinderen zaten met hun ouders bij de laptop of tv de online bingo te volgen. Twee ervaren bingomasters, Ilja en Moniek namen de kinderen mee tijdens de spannende bingoshow. In drie rondes werden heel wat cijfertjes afgestreept.

De eerste ronde traditioneel met de bingomolen en balletjes, bingo zoals het hoort. Maar ’t Stokperdje zou ’t Stokperdje niet zijn als er niet wat creatiefs ondernomen werd. Dus werden er vele dierenplaatjes met daarop een cijfer in een grote grabbelton gedaan.

De laatste ronden kwam Ilja aanlopen met een toren van houten blokken. Althans, dat was de bedoeling. Onderweg naar haar bingotafel viel de toren om. Geen paniek, de cijfers stonden nog steeds op de blokken, dus de bingo kon verder gaan.

In alle rondes waren er 3 prijzen te winnen. Dat is al heel wat natuurlijk. Maar ’t Stokperdje wist niet van ophouden. Aan het eind volgde nog een leuke loterij, waarbij iedereen nogmaals kans maakte op een aantal mooie prijzen. Zondagmiddag 21 februari volgt een tweede editie van de online bingo. Kun je zolang niet wachten?

Zaterdagavond 30 januari is er een online quiz.

Voor alle andere activiteiten, houdt onze facebookpagina in de gaten.[n]