VV Zundert: Hoe ging het toen de bal nog rolde?

ZUNDERT - Het lijkt al heel lang geleden. En dat is het ook. In het weekend van 10 en 11 oktober werden de laatste competitiewedstrijden afgewerkt. Hoe stonden onze jeugdteams er op dat moment voor?

De JO7, JO8, JO9 en JO10 teams spelen tegenwoordig zonder standen. Het spelplezier moet voorop staan van de KNVB. En dat is behoorlijk goed gelukt bij deze teams. Er wordt ook regelmatig geschoven met de indelingen zodat het niveau beter op elkaar afgestemd kan worden.


Dan eerst terugkijken naar onze meisjes. MO13-1 had net het eerste punt behaald en was daarmee op de elfde stek gekomen. Met de wedstrijd tegen de nummer laatst op het programma was men juist van plan flink te gaan stijgen. MO15-1 stond ongeslagen aan kop. Sterker nog alle vier de wedstrijden werden gewonnen. MO17-1 stond precies in het midden, met ook de winst- en verliespartijen exact in balans. Twee nederlagen en evenzoveel overwinningen, betekende de zesde positie.


Vervolgens gaan we verder met de jongens. JO11-1 stond op een knappe tweede plaats toen de competitie tot stilstand kwam. JO13-1 was op weg naar de titel met vier overwinningen uit evenveel duels. De koppositie was een logisch gevolg. JO13-2 deed verdienstelijk mee en bevond zich terug op de zesde plaats met zicht op meer. De JO15-1 was ook een uitstekende middenmoter met plaats 6, terwijl JO15-2 vriend en vijand verbaasde met een keurige derde stek. JO17-1 was in een sterke eerste klasse goed bezig. De vierde plaats was de oogst tot zover. Ook de leeftijdsgenoten van JO17-2 lieten van zich horen. Een zesde plaats was dan ook veelbelovend. Tenslotte was JO19-1 het prille seizoen voorzichtig begonnen. Plaats negen kon nog wel een stukje beter.


Kortom de meeste teams waren uitstekend ingedeeld en stonden keurig in de middenmoot of zelfs iets er boven. Een paar teams waren op weg naar wellicht een kampioenschap, maar daarvoor was het nog te vroeg. Waarschijnlijk zullen we de uitkomst nooit weten. Of er moet uiteindelijk besloten worden dat deze competities uitspelen de oplossing is. Dit behoorde echter tot op heden niet door de gehanteerde scenario’s van de KNVB. We zullen moeten afwachten hoe en wanneer dit verder gaat.[n]