Een voorjaar vol voetbal bij jeugd Moerse Boys

ZUNDERT - Het vooruitzicht van competitiewedstrijden is nog niet in zicht. Dus gaat Moerse Boys verder met het aanbieden van voetbal-activiteiten voor de jeugd binnen de mogelijkheden. Moerse Boys houdt daarbij de richtlijnen aan die door het RIVM, de KNVB en het NOC-NSF worden voorgeschreven. Binnen die voorschriften is het voor de jeugdteams “gewoon” mogelijk om te sporten en te trainen. Wat gaat er gebeuren?


Trainingen

Op de doordeweekse avonden vinden de reguliere trainingen plaats volgens het schema op de website. Onder de noemer “een voorjaar vol voetbal” zal er op de zaterdagen voor alle teams een activiteit worden georganiseerd. Hierbij maken we onderscheid tussen de teams tot en met Jo10 en de teams vanaf Jo11.


Programma Jeugdteams tot Jo10

Zaterdag 23 januari is de eerste activiteit in het nieuwe jaar voor de jongste jeugdafdelingen van Moerse Boys. Vanaf 8:50u worden alle kinderen van de JO7 en JO8 verwacht op ons sportpark. Zij zullen om 9:00u ons jaarlijkse toppertjestoernooi aftrappen. Tot 10:00u zullen zij in gemixte teams de onderlinge strijd aangaan. Deze ochtend zullen er een aantal nieuwe gezichten rondrennen in deze categorie, want in de winterstop is er een nieuw team bijgekomen, namelijk Moerse Boys JO7-6 (!). Wij wensen spelers, leiders en ouders van dit team veel plezier bij onze vereniging. Vanaf 10:20u worden de spelers van de JO9 en JO10 verwacht. Zij zullen, net als de jongste jeugd, in een 4 tegen 4 wedstrijdvorm tegen elkaar spelen. Hun toernooi begint om 10:30u en duurt tot 11:30u. Normaal eindigen we traditiegetrouw dit toernooi met het eten van overheerlijke poffertjes. Door de huidige stand van zaken rondom het coronavirus moeten we daar deze keer helaas van af zien en hebben wij besloten dit (hopelijk) op een later moment in het seizoen te doen.


Oudere jeugd

Voor de oudere jeugdteams hebben we iedere zaterdag een activiteit gepland. Zaterdag 23 januari Free Saturday; zaterdag 30 januari Matchday; zaterdag 6 februari Bootcamp; zaterdag 13 februari Tournament; zaterdag 20 februari Free Saturday; zaterdag 27 februari Matchday; zaterdag 6 maart Masterclass; zaterdag 13 maart Tournament Free Saturday. Ieder team kan zelf bepalen wat te doen. Training, vrije zaterdag of zelf verzonnen activiteit het is aan het elftal om te bepalen


Matchday: Op deze zaterdag wordt er “gewoon” gevoetbald in een onderlinge wedstrijd. 11 tegen 11, shirts aan, scheids op het veld, vlaggers langs de lijn. Net of het nooit anders is geweest.

Bootcamp: Sportpark Akkermolen omgetoverd tot een openlucht sportschool. Kracht, techniek, conditie, alles komt aan bod.

Tournament: Een onderling toernooi. 4 tegen 4, 6 tegen 6 ??? Welk team wordt de winnaar van de dag?

Masterclass: De selectiespelers zullen op deze zaterdag ware masterclasses verzorgen. De helden van het eerste en tweede brengen hun kennis en kunde over op de jeugd.


Geen verplichting

Wij begrijpen dat het soms vreemd en dubbel kan voelen en willen daarom aangeven dat niemand, geen speler, geen trainer of leider, zich verplicht moet voelen om bij een training of activiteit aanwezig te zijn. Wij bieden de mogelijkheid tot sporten en voetbal. Iedereen bepaalt zelf of hij of zij er gebruik van maakt. Als je niet komt meld je dan wel even af bij je leider of trainer. Laten we hopen dat we met z'n allen het virus in bedwang krijgen en dat we elkaar weer snel op een vol sportpark Akkermolen mogen zien.[n]