Nieuwbouw hoek Molenstraat-Eikenlaan Zundert.
Nieuwbouw hoek Molenstraat-Eikenlaan Zundert. ARTIST'S IMPRESSION BB ARCHITECTEN

Nieuwbouw op hoek
Molenstraat-Eikenlaan

ZUNDERT - Er komt nieuwbouw op de hoek Molenstraat-Eikenlaan, waar een appartementen-kantorencomplex met commerciële plint verrijst. Het gaat in eerste aanleg om de realisatie van drie appartementen en drie kantoren. Ook het filiaal van Albert Heijn wordt uitgebreid. Dat maken burgemeester en wethouders van de gemeente Zundert bekend. Het college spreekt van ‘een nieuwe kwaliteitsimpuls voor de Molenstraat’.


DOOR ADDO SPRANGERS


Hans Geveling Vastgoed BV, de eigenaar van Albert Heijn Zundert, wil interne verbouwingen uitvoeren om het winkeloppervlak van de huidige supermarkt uit te breiden naar een L-Albert Heijn. De huidige passage wordt betrokken bij de nieuwe winkel en aan de achterzijde wordt uitgebouwd.

De hoofdentree zal aan de zijkant worden gesitueerd, zogezegd om de nieuwe winkel beter beleefbaar te maken in het centrum. In het nieuwe gedeelte komt straks een filiaal van Gall&Gall.

Ook het filiaal van Etos verhuist hier naartoe.

Na de verhuizing van de Etos is het de bedoeling dat het winkelgebied met de Shoeby, Hema en de Albert Heijn opnieuw ingedeeld.

Hema en Shoeby blijven in de bestaande bebouwing waarbij de Shoeby tevens een aparte entree aan de Molenstraat krijgt.


Parkeerplaats

Door de nieuwbouw op het gedeelte van de bestaande parkeerplaats wordt in één klap het ‘gapende gat’ op de hoek van de Molenstraat en de Eikenlaan opgevuld.

Op de huidige locatie worden de huidige kantoren aan de Molenstraat getransformeerd naar appartementen en de gevelindeling op de begane grond zal transparanter worden ingericht. Op deze manier wordt eveneens een kwaliteitsslag gemaakt, zo is de verwachting. De parkeerplaats krijgt zogezegd ‘een nieuwe inrichting welke past bij de nieuwe Albert Heijn en het centrum van Zundert’.


Kruimelprocedure

De initiatiefnemer overweegt in een later stadium of hij de Gemeente Zundert zal verzoeken om gebruik te maken van de zogeheten kruimelprocedure, welke het mogelijk maakt om de drie kantoren om te zetten naar drie appartementen. Dat kan zodra de nieuwbouw er daadwerkelijk staat. Het college staat hier niet onwelwillend tegenover.

In het gewenste stedenbouwkundige volume op deze locatie zijn volgens burgemeester en wethouders zes woningen passender dan kantoren, vooral ook omdat er in de Molenstraat redelijk wat kantoorlocaties leeg staan en conform de nieuwe Woonvisie er grote vraag is naar middeldure tot dure (huur)appartementen in het centrum. Dit sluit volgens het college volledig aan bij de Woonvisie.


Kwaliteitsimpuls

Met de komst van het nieuwe complex krijgt een belangrijke plek in het centrum van Zundert wederom een kwaliteitsimpuls en is de herontwikkeling van de Molenstraat bijna compleet, zo stelt wethouder Patrick Kok, portefeuillehouder ruimtelijke ordening.

“De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan de plannen om de beleving van deze plek te vergroten.

Ook de welstandscommissie toont zicht enthousiast over de ontwikkeling en het ontwerp. Daarmee past het in het rijtje van andere projecten die de afgelopen jaren doorgang hebben gekregen, zoals het Gele Huis, Jacobs, Backx, Roskam en Vögele.”[n]

De locatie waar straks de nieuwbouw komt.