Louis de Koning brengt een van zijn gasten een presentje.
Louis de Koning brengt een van zijn gasten een presentje. FOTO AD BASTIAANSEN

Tien jaar vrijwilliger bij Zonnebloem Rijsbergen

RIJSBERGEN - Tien jaar vrijwilliger bij de Zonnebloem is niet niks. Voor Louis de Koning uit Rijsbergen een vanzelfsprekendheid. Louis weet op een creatieve manier invulling te geven aan zijn vrijwilligerswerk en is al die jaren zeer betrokken bij zijn gasten. Hij bezoekt hen heel trouw en weet in te spelen op hun wensen.


Zo wandelt hij ieder week met een rolstoelgast, met enkele gasten gaat hij, als het weer het toelaat, op pad met een duofiets, neemt hij gasten mee in zijn auto om nog eens te gaan kijken naar hun geboortegrond en speelt in op andere wensen.

In coronatijd brengt Louis, net als alle Rijsbergse Zonnebloemvrijwilligers, zijn gasten regelmatig een presentje. Dat dit alles erg wordt gewaardeerd laat zich verstaan.


Gezellige ideeën

Ook bij het organiseren van een Zonnebloemactiviteit kun je op Louis rekenen, want hij komt met gezellige ideeën en weet hier ook uitvoering aan te geven.

Al enkele jaren gaat Louis mee als vrijwilliger op de Zonnebloemboot voor een vaarvakantie. Dat hij daar hard moet werken is voor hem geen probleem.


In het zonnetje

Uiteraard worden Zonnebloemjubilarissen in het zonnetje gezet.

Maar ook hier gooit corona roet in het eten, want de richtlijnen rond corona worden door de Zonnebloem strikt nageleefd.

Met alle Zonnebloemvrijwilligers bij elkaar komen is nu geen optie.

Louis wordt dan ook pas in september tijdens het vijftig jarig jubileum van de Rijsbergse Zonnebloem in het zonnetje gezet.

Maar een felicitatie is nu zeker op zijn plaats.[n]