Koning Winter wint van Koning Voetbal.
Koning Winter wint van Koning Voetbal. FOTO JEANNETTE DAMEN

Meiden van VV Zundert MO13-1 zijn de echte bikkels

ZUNDERT - De meeste jongensteams streden afgelopen weekend in onderlinge wedstrijden. Superleuk en bijna net echt. De meiden van de MO13-1 deden het anders. Vaak zeggen beelden, meer dan woorden. Helaas zijn er geen beelden van de alternatieve activiteit, maar in dit geval zeggen de woorden misschien nog wel meer.


Dit team kan een voorbeeld zijn voor alle teams. De leiding verdient een groot compliment omdat zij steeds leuke dingen organiseren voor de dames. En de dames doen hier enthousiast en voltallig aan mee. TOP!

Bij menig voetballer slaat de schrik om het hart als de trainer zegt: “We gaan trainen in het bos”. Om onder de gevreesde bosloop uit te komen werd nogal eens een plots opkomende knieblessure gesimuleerd.

Zo niet bij de meiden van de MO-13. Met slechts één (geldige) afmelding stonden ze om 10.30 uur paraat om op de fiets naar de Krochten te gaan. Daar hadden de trainers besloten om te gaan trainen op drie onderdelen: 1. Conditie; 2. Luisteren naar elkaar en elkaar vertrouwen; 3. Tactiek.

De conditie oefening bestond uit een pittige bergop-bergaf estafette run. Vol overgave streden de meiden om de winst. Uiteindelijk was het twee keer team A die de winst pakte.


Mijnenveld

Het tweede onderdeel bestond uit een mijnenveld waarbij de meiden elkaar geblinddoekt doorheen moesten loodsen. In twee teams werden ze 1-voor-1 geblinddoekt op aanwijzingen van één medespeelster door het veld geleid. Goed luisteren en vertrouw op je teamgenoot. Voor de trainers ook wel prettig dat ze niet 15 kwebbelende meiden om zich hadden maar slechts twee.

Ik moet zeggen dit ging behoorlijk goed. Slecht vier mijnen gingen af. Wel waren deze niet eerlijk verdeeld. Team B liet er maar één ontploffen en was zo de winnaar.

Tor slot werd het tactisch vermogen getest door een potje levend Stratego. De twee teams werden door loting opnieuw ingedeeld in een blauw team en een roze team.

Nadat ze de eigen bunker hadden opgesteld en de vlaggen hadden verstopt, kregen ze willekeurig de functie in het spel op een briefje. Je kon spion, verkenner, mineur tot aan generaal of maarschalk zijn.

Zelfs de gevreesde bom was aanwezig. De opdracht: vind de vlag van het andere team. Je kon elkaar uitschakelen d.m.v. tikken. Fanatiek werd er gestreden. De verkenners werden op pad gestuurd. De spion loerde op de maarschalk. Er werd een generaal uitgeschakeld door een bom. Kortom een waar slagveld.

In de laatste minuut van de spelduur was het team blauw dat toesloeg. Nota bene een verkenner ontdekte de vlag van roze en kroonde zo blauw tot winnaar.


Complimenten

Op de fiets terug naar het sportpark en het was het einde van een alternatieve training. Zoiets kan alleen maar goed en leuk zijn als iedereen fanatiek mee doet. En zoals altijd fanatiek waren de meiden van de MO-13. De complimenten daarvoor van de tevreden trainers van de MO-13.[n]