In gesprek met Jan Knillis I van 't Aopelaand (Rijsbergen).
In gesprek met Jan Knillis I van 't Aopelaand (Rijsbergen). Foto: Erwin Martens

Hoog carnavalesk bezoek in studio Ons West Brabant

RIJSBERGEN - 2021 is een bijzonder jaar, zonder de gebruikelijke carnavalsactiviteiten als voorbereiding op carnaval. Ondanks deze crisistijd, wordt er toch nog volop (online) carnaval gevierd in onze streek. In de studio van streekomroep Ons West Brabant schoven zaterdagmorgen 6 februari, 10 carnavalsverenigingen uit de gemeente Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk en Zundert aan bij presentatrice Charlotte Maas. De uitzendingen zijn in aanloop en tijdens de carnavalsdagen te zien op Ons West Brabant TV.


In het programma 'Hoog bezoek' wordt er kort teruggeblikt op 2020 waarin vele optochten door de wind werden afgelast. De Elfde van de Elfde is in deze bijzondere tijd onderwerp van gesprek. Ook komen verschillende (online) carnavalsactiviteiten, hoogtepunten en weetjes aan bod. Muziek speelt een rode draad door de carnaval, daarom mochten zij hun eigen favoriete videoclip meebrengen.

De prinsen en/of het gevolg uit de volgende plaatsen komen langs: Peejenland (Hoeven), Ut Zwaajgat (Leur), het Puitenol (Oudenbosch), Stijlorenrijk (Etten), Snerkersdurp (Zevenbergschen Hoek), Meekrapdurp (Stampersgat), Vastelaovedzottelaand (Oud Gastel), Aopelaand (Rijsbergen), Het Kleigat (Fijnaart), Het Zwammegat (Standdaarbuiten). De uitzendingen zijn vanaf nu te vinden op het Youtubekanaal van Ons West Brabant en vanaf deze week in de carnavalsprogrammering op Ons West Brabant TV. Ook tijdens de carnavalsdagen hoef je je niet te vervelen op Ons West Brabant TV, Je kunt kijken naar optochten door de jaren heen en zijn er verschillende activiteiten waar verslag van wordt gedaan. Ook komen we erachter wie de slimste prins is, in de Prinsenquiz. Natuurlijk is er ook ruimte voor veel muziek. Zien wanneer wat wordt uitgezonden? Raadpleeg de website www.onswestbrabant.nl.[n]