Voor de vernielingen aan de lokbus werden drie arrestaties verricht.
Voor de vernielingen aan de lokbus werden drie arrestaties verricht. FOTO POLITIE

Ruiten lokbus politie vernield in Zundert

ZUNDERT - Hoe maak je inwoners alert op de signalen en gevaren van drugsafval? Met het her en der plaatsen van een lokbusje hoopt de politie meldingen te ontvangen. In Zundert liep het net even anders. Daar werden op het Frans Baantje de ruiten van het busje ingeslagen en werden de spiegels eraf getrapt.


DOOR ADDO SPRANGERS


Het ‘verdachte’ busje dat door de politie wordt ingezet is gevuld met grote blauwe jerrycans. Het oude witte busje hoort duidelijk niet in de omgeving thuis. Op de stoelen liggen blauwe handschoentjes en wie goed kijkt ziet door de raampjes de grote blauwe jerrycans staan.

Een typisch tafereel zoals de politie het wel vaker aantreft.

Een busje vol met chemisch drugsafval. Gevaarlijk voor mens en milieu.

De politie is dan ook geholpen met meldingen.

In Zundert liep dat zoals gezegd niet helemaal naar verwachting. Er is echter een schrale troost: er werden drie aanhoudingen verricht, de daders hebben bekend en de schade wordt vergoed. In Zundert kreeg de politie overigens twee meldingen. Dat zijn er nog altijd twee meer dan in Rijsbergen, waar helemaal niemand melding maakte van de verdachte bus. De wijkagent is hierop in gesprek gegaan met enkele buurtpreventiegroepen om hen te wijzen op de kenmerken en gevaren van drugsdumpingen. De bus werd ook neergezet in Breda Zuid-West, waar de politie vier meldingen ontving van de verdachte situatie. Met acht meldingen is Prinsenbeek voorlopig koploper als het gaat om het melden van een verdacht busje gevuld met grote blauwe jerrycans. Inmiddels is de lokbus weer verzet. Denk jij deze, of natuurlijk een ‘echte' drugsdumping te zien? Meld het op 0900-8844 of anoniem op 0800-7000. [n]