Winnaar straat.
Winnaar straat. FOTO ERWIN MARTENS

Carnaval 2021 in het Aopelaand

Motto 2022: Wa doede gij hier

RIJSBERGEN - Carnaval 2021, iets anders dan normaal, maar toch is dit bijzondere carnavalsjaar weer voorbij gevlogen. Carnaval veel thuis gevierd, straten en huizen versierd, online een quiz gespeeld, challenges voor onze Gataopkes etc.


Op zaterdag hadden we een aangepaste opening waarin op ludieke wijze de sleutel werd overgedragen door onze burgemeester aan de Prins Jan-Knillis I.

Op zondag was zoals altijd toch het hoogtepunt van carnaval, met dit jaar ’s middags de prijsuitreiking van de Straat-Huis- versier wedstrijd. Hierbij de complimenten voor alle deelnemers voor de genomen moeite om toch een carnavalssfeer in ons mooie Aopelaand te creëren. Met dit jaar extra veel deelnemers die een uiterste krachtinspanning heeft geleverd om in deze tijd van carnavalsquarantaine ut Aopelaand te voorzien van markante vensters, gevels en tuinen.

’s avonds de grote Aopelaandse quiz, met als winnaar de Aopehaosjes. Mooi om te zien hoe de Aopelaanders elkaar toch online weten te vinden en zo toch samen nog een feestje kunnen vieren.

Maandag en dinsdag volgde er nog een aantal online prijsuitreikingen om op dinsdag avond met de sluiting te eindigen waar natuurlijk het motto voor 2022 bekend gemaakt werd: “Wa doede gij hier!!” Mocht je het gemist hebben en je wilt de verschillende activiteiten en prijsuitreikingen terugkijken, ze zijn nog te vinden via www.aopelaanders.nl


Uitslag straat-huis versierwedstrijd

1. Bierveld; 2. CV Dun Hooibaarg; 3. Amarant. Een waar genot om zoveel kleur en afwisseling in de creaties te zien, met uiteraard veel herkenbare elementen. Bierveld met stip op 1 als straat, omdat de volledige straat versierd is met heel nadrukkelijke verwijzingen naar het motto “ziedut zitte” van dit jaar alsmede de uitbeelding van de naam van de straat en de diverse biermerken! Op de 2de plaats dun Hooibaarg de met een ware puzzeltocht door ut Aopelaand met als rode draad de geel-zwarte Hooibaargkleuren. Een dikke pluim voor het originele idee. Amarant heeft veel energie gestoken in de versiering van de diverses wooneenheden en het dorpsplein, waarbij het Dorpshuis een schitterend en carnavalesk versierd centrum is , vandaar een 3e prijs.

Huisversierwedstrijd Grote Aopen: 1. Familie Panis; 2. Buurman en Buurman; 3. Familie Christianen. Duidelijke winnaar dit jaar is de familie Panis, die de versiering heel actueel heeft gemaakt, zowel qua motto als het Coronakapsel. Nr. twee is tevens een aanmoedigingsprijs voor het ludieke idee om ook een bouwschuurversierwedstrijd in te voeren. De familie Christianen heeft de 3e prijs, omdat hier alle elementen van ut carnaval in ons Aopelaand zichtbaar waren.

Huisversierwedstrijd Gataopkus: 1. Tijn, Jop en babyzusje Lot Damen; 2. Evi en Kaz van Gils; 3. Luna Martens. In deze categorie is er speciaal gelet op het kinderlijke element, waarmee de prijswinnaars opvielen. De winnaars hebben mooie, zelf ingekleurde, kleurplaten verwerkt in de kleurrijke versiering van hun huis en tuin. Echt een kinderlijke topprestatie! Evi en Kaz hebben flink uitgepakt en hebben zowel de clown als het motto prima verwerkt, zelfs tot de sneeuwpoppen aan toe! Luna, nog een klein Gataopkuh, stond Aopetrots bij haar eigen versierde woning, met de Aopelaandersvlag in top! Verder hebben alle overige versierde Gataopkushuizen een dikke pluim verdiend en we hopen dat ze volgend jaar weer meedoen.[n]

Winnaar huis.