Word lid van De Spreekbuis van Zundert

ZUNDERT - Waarom is het goed om lid te worden van deze Facebook groep? Het logo van Zundert is erg kleurrijk en groen is nadrukkelijk aanwezig. Het nieuwe logo bevat de kernwaarden en belangrijkste aspecten van de gemeente. Het logo bestaat uit 5 verschillende kleuren: blauw, drie tinten groen en oranjegeel. Deze kleuren passen goed bij het karakter van Zundert en haar inwoners. Kleurrijk, maar vooral groen. om dit kracht bij te zetten, is het woord Zundert groen van kleur.

Dit is een deel van de omschrijving van de kernwaarden die het logo van de Gemeente Zundert moet uitstralen. Maar soms komen deze kernwaarden niet overeen met de realiteit.


Niemand is perfect


Laat ik beginnen met te zeggen dat niemand perfect is, geen persoon, en zeker ook geen instantie. En dat mag ook af en toe, daar is niets mis mee.

Maar soms gaat die imperfectie net iets te ver, of leidt het zelfs tot ergernis en overlast, zelfs tot misstanden.


Leefbaarheid verbeteren

En wat doe jij daar dan aan? Laat je het allemaal zijn beloop, zolang “jouw straatje” maar schoon is?

Denk je dat het zich zelf wel zal oplossen, ter zijner tijd, of ben jij iemand met “ballen” en durf je je in te zetten om de wereld van jezelf, je familie, je medemens een beetje positief te helpen door je mening te geven en nog beter een oplossing aan te dragen om de leefbaarheid te verbeteren?


Goed begin

Het attenderen op misstanden is natuurlijk al een goed begin, maar samen er iets aan proberen te doen is uiteraard beter.

Maar wel op een beschaafde manier, geen gescheld, geen getier, maar wel je mening uiten en laten zien of horen dat het jou wel interesseert dat de wereld leefbaar blijft.

En omdat we niet alles kunnen en we hier wonen, kunnen we beginnen bij Zundert. Het kon wel eens zo zijn dat we daar onze handen al vol aan hebben.


Problemen zichtbaar en
bespreekbaar
maken


Overlaten aan de politiek? Aan de gemeentelijke instanties zelf?

Als je zeker weet dat ze er iets aan zullen doen, prima! Maar als je twijfelt, dan bieden wij je hier een Spreekbuis om je probleem te melden en/of er een discussie te starten.

Medemensen te vinden die het met je eens of oneens zijn, maar in ieder geval problemen zichtbaar en bespreekbaar te maken.


Pagina voor jou en mij

En neen, dit is geen politieke groep, dit is een pagina voor jou en voor mij.

Dus vind je dat er iets kan worden verbeterd in de Gemeente Zundert, laat het hier weten.

Laat eventueel d.m.v. foto's en/of filmpjes zien wat het betreft, kortom maak de Leefbare Gemeente Zundert Bespreekbaar!


Lid worden?

Tenslotte zijn wij in de gemeente Zundert allemaal buren.

En wie kent niet het spreekwoord: “Beter een goede buur dan een verre .........”

Wil je lid worden, meld je dan aan op: https://www.facebook.com/groups/bespreekbaarzundert.[n]