Zomer van Zundert: maak het mee in de Berk

ZUNDERT - Corona of niet, het gaat dit jaar lekker zomeren in de Berk. In de maanden juni en juli presenteert stichting Rotor de Zomer van Zundert in deze wijk.


DOOR ADDO SPRANGERS


Hierbij vinden allerlei activiteiten met kunst en cultuur plaats voor iedereen. Muziek, theater, dans, film, beeldende kunst. Maar ook: samen koken of tuinieren, samen schilderen. Niet alleen om naar toe te gaan, ook om zelf aan mee te doen.

Het weekend waar het vooral om draait is het weekend van vrijdag 2 juli, zaterdag 3 juli en zondag 4 juli.


Starry Night

Het programma omvat onder meer Starry Night, de intussen gekende en populaire wandelroute van Rotor met kleine voorstellingen en concerten.

Verder zijn er muurschilderingen met jongeren en kinderen, een expositie van bijzondere voorwerpen uit de wijk, kindertheater, een kookworkshop en op zondag 4 juli een spetterend slotfeest voor iedereen.

Alle activiteiten worden opgezet en uitgevoerd conform de dan geldende coronamaatregelen.

Veiligheid en gezondheid staan voorop. Maar dat geldt ook voor plezier met anderen en de kans op een bijzondere ontmoeting.


Wijkverkenning

Als voorbereiding op het festival maakt dit voorjaar een groep studenten in de Berk een huis-aan-huisverkenning. Deze studenten zijn van de Avans Hogeschool in Breda en werken tijdelijk voor Surplus Jongerenwerk Zundert. Ze onderzoeken het welbevinden van de bewoners - hoe voelen mensen zich hier - en ook hun bereidheid om aan sociale of culturele activiteiten mee te doen.

Bij dat onderzoek kunnen bewoners van de Berk ook zelf ideeën voor de Zomer van Zundert aandragen of zich aanmelden om mee te helpen.

De wijkverkenning gaat vanaf 18 maart van start. Meer weten? Zin om aan een van de activiteiten mee te doen?

Of heb je een leuk idee of een goed verhaal voor de Zomer van Zundert in de Berk? Meld je dan nu aan bij info@rotor-zundert.nl.[n]