V.l.n.r. Buurtsportcoach Jeroen, Ben Bizzie, winnares Fien en wethouder Twan Zopfi.
V.l.n.r. Buurtsportcoach Jeroen, Ben Bizzie, winnares Fien en wethouder Twan Zopfi. FOTO GITTE HOMMEL

Sjors Sportief van start!

ZUNDERT - We stonden al een lange tijd te trappelen om weer te kunnen beginnen met het Sjors Sportief programma. Kinderen uit de hele gemeente konden op 24 februari meedoen met de tekenwedstrijd. Tijdens de prijsuitreiking werd het eerste boekje uitgegeven. Daarmee werd het startsein gegeven.


Al vroeg in de ochtend stonden wethouder Zopfi en buurtsportcoach Jeroen klaar om het eerste boekje uit te reiken. Dit boekje werd, zoals ieder jaar, uitgereikt aan de winnaar of winnares van de tekenwedstrijd. Dit jaar was dat Fien! Fien maakte een prachtige tekening van allemaal verschillende werelden, waarbij iedere wereld een sport uitbeeldt. Bij de winst van de tekenwedstrijd hoort uiteraard een prijs. Fien mag met haar hele klas een uur lang zwemmen bij zwembad De Wildert! “Super gaaf!”, zei Fien en daar was de hele klas het mee eens.
"Sjors Sportief is een prachtig initiatief om kinderen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met verschillende sporten en verenigingen. Zo kunnen ze ontdekken wat echt bij ze past en wat ze leuk vinden”, vertelt Jeroen. "Nieuw dit jaar, is dat er in gemeente Zundert ook een aanbod voor 2 tot 4 jarigen is toegevoegd.” Het boekje is inmiddels verspreid door de hele gemeente. Voor meer informatie en inschrijven: www.sjorssportief.nl.[n]