Paul met de lang gezochte droogkap.
Paul met de lang gezochte droogkap. FOTO COLLECTIE PAUL VERHAREN

Creatief denken leidt tot ludieke overdracht bij grenspaal

WERNHOUT - De coronamaatregelen zorgen links en rechts nogal voor wat ongemak, zeker bij transacties waarbij de één in Nederland en de ander in België woont. Paul en Jim bedachten er iets op. Het resultaat was de ludieke overdracht van een antieke droogkap bij de grenspaal van Wernhout.


DOOR ADDO SPRANGERS


Paul van Haren, woonachtig in Sint Willebrord, was op zoek naar een antieke droogkap uit 1950 om er een lamp van te maken. Hij vond het gewenste exemplaar in België, om precies te zijn in Rotselaar. De droogkap was te koop gezet door Anick en Jim, die een bedrijf hebben in het ombouwen en herstellen van vintage accessoires die hiermee een tweede leven krijgen.


Inreisverbod

Probleem was alleen: hoe komt die droogkap in Sint Willebrord? Voor beide


'In België moet je een verklaring op eer hebben, maar het ophalen van een droogkap stond daar niet bij'


landen geldt immers een inreisverbod voor niet essentiële reizen. “In België moet je dan een verklaring op eer hebben, maar het ophalen van een droogkap stond daar niet bij,” vertelt Paul van Haren.”Bij overtreding bedragen de boetes 250 euro. De verkoper bood echter heel vriendelijk aan om hem naar de grens te brengen en elkaar te ontmoeten bij de grenspaal in Wernhout voor de overdracht.

Anderhalve meter

Woensdagavond, klokslag half zeven, stonden we beiden aan de grens. Ik met twee voeten in Nederland en Jim in België. Wel met anderhalve meter ertussen.

Het geluk was dat de droogkap op wielen stond, dus Jim gaf hem een zetje over de grens heen en ik ving hem op in Nederland. Missie geslaagd. Met creatief denken kom je een heel eind. Een bijzondere ervaring voor ons beiden en veel dank aan Jim voor zijn inspanningen.”[n]