Afbeelding
FOTO ARCHIEF WEEKBLAD DE BODE

Rijsbergse kroeguitbaatster Rietje overleden

RIJSBERGEN - In Rijsbergen is de bekende kroeguitbaatster Rietje Snellen-Broeders overleden. Zij is 82 jaar oud geworden.


Rietje is een bekend persoon in Rijsbergen en omgeving. Ruim dertig jaar runde zij het aan de Van Oosterhoutstraat gelegen café De Kwinkslag, thuishaven van veel biljartverenigingen.

In de begintijd werd in het zwembad achter de kroeg zwemles gegeven. Heel veel Rijsbergenaren hebben er op zwemles gezeten.

Café De Kwinkslag, nog altijd uitgerust met een ouderwetse telefoon met draaischijf, onderging de voorbije decennia nauwelijks veranderingen. Slechts de komst van een terras en een rookruimte waren nieuwigheden. Wat dat betreft hechtte Rietje aan het café van vroeger, al was ze qua geest nog wel heel modern.

Dat maakte dat velen, zowel jong als oud, de weg naar café De Kwinkslag wisten te vinden. Tot aan de komst van het coronavirus stond Rietje als vanouds achter de toog, niet zelden met het haar kenmerkende sigaretje en glaasje port binnen handbereik. Rietje laat vijf kinderen - vier zoons en een dochter - achter.