Het incident in Rijsbergen zorgde voor veel opschudding.
Het incident in Rijsbergen zorgde voor veel opschudding. FOTO PERRY ROOVERS

Eis: vier jaar cel voor inrijden op jongeren voor café

RIJSBERGEN - De officier van justitie heeft in de rechtbank in Breda vier jaar onvoorwaardelijke celstraf geëist tegen de nu 24-jarige Roemeen die in september vorig jaar inreed op een groep jongeren voor het Rijsbergse café The Jolly Jester aan de Sint Bavostraat.


DOOR ADDO SPRANGERS


Bij zijn actie schepte de man zeven jongeren. Drie meisjes raakten gewond. De aanklacht tegen de Roemeen luidt poging tot doodslag tegen meerdere personen. De officier van justitie neemt het de verdachte zeer kwalijk dat hij geen enkele poging heeft gedaan om de slachtoffers te ontwijken en zich ook niet heeft bekommerd om de hulpeloze slachtoffers op de rijbaan. De Roemeen claimt nu uit onoplettendheid per ongeluk het gaspedaal te hebben ingetrapt en dat hij eigenlijk wilde remmen. Die lezing wordt door getuigen bestreden.

Volgens getuigen zou de man boos zijn geworden nadat hij in het café een potje armpje drukken verloor. Hierna zou hij buiten bewust op de voor het café staande groep jongeren zijn ingereden. Na het inrijden op de jongeren vluchtte de Roemeen naar België waar hij later werd aangehouden.

De BMW waarin hij reed is nooit meer teruggevonden. Zijn rijbewijs is al twee jaar geleden in Roemenië ingetrokken vanwege rijden onder invloed. Ook is de man in België veroordeeld vanwege geweldpleging en onlangs nog voor een inbraak. De rechtbak doet op 2 april uitspraak.[n]

'Man zou boos zijn geworden nadat hij potje armpje drukken verloor'