Raamexpositie Het Oplaadpunt.
Raamexpositie Het Oplaadpunt. FOTO ANNE MUTSTERS

Expositie van ‘Het Oplaadpunt’ in de oude Rabobank

ZUNDERT - Ruim 90 inwoners uit de gemeente Zundert hebben de afgelopen weken meegedaan aan het creatief project “Het Oplaadpunt”. De deelnemers, variërend in leeftijd van 25 tot 85 jaar, kregen vijf weken lang elke week een nieuwe opdracht. Deze opdrachten zijn samengesteld door verschillende kunstenaars uit Zundert met als thema ‘Tijd’; verleden, heden en toekomst.


Persoonlijke verhalen, ideeën en gedachten werden in klei, papier, glas, karton en afval creatief uitgewerkt. Resultaten, persoonlijke herinneringen, ideeën en ervaringen werden gedeeld via een besloten facebookpagina. Deelnemers vonden elkaar in beeld en tekst 'op afstand'.


Werkjes verzameld

Naast de thuisopdrachten werd er een envelop-opdracht doorgegeven. Een ‘creatieve kettingbrief’ waaraan elke deelnemer steeds iets eigens toevoegde en daarna weer bij een volgende deelnemer bezorgde. Zo viel er bij elke deelnemer elke week een uniek kunstwerkje met een positieve boodschap op de mat. Uiteindelijk zijn ook al deze werkjes verzameld en te zien in de expositie.

Plezier en positieve energie

‘Het Oplaadpunt’ leverde de deelnemers ontspanning, inspiratie, inzicht en korte ontmoetingen op in dit stille voorjaar, maar bovenal: plezier en positieve energie.

De resultaten in de vorm van persoonlijke ‘kunstwerken’, zijn verzameld en vormen samen een hartverwarmende raam-expositie.


Informatie

Deze expositie is gratis en geheel coronaproof te bezichtigen tot vrijdag 9 april in ‘de etalages’ bij de oude Rabobank.[n]