Rijden op een pony voor de kleintjes is een idee tijdens Rijsbergen Draait Door.
Rijden op een pony voor de kleintjes is een idee tijdens Rijsbergen Draait Door.

Verenigingen pakken uit tijdens Rijsbergen Draait Door

RIJSBERGEN - Boerendart, bierbaksjoelen, ponyrijden, latje trap, een miniloop en muziekoptredens. De Rijsbergse verenigingen lopen nu al over van de ideeën om zaterdag 11 september uit te pakken tijdens de eerste editie van het splinternieuwe evenement 'Rijsbergen Draait Door'.

DOOR MONIQUE JANSEN


Alle activiteiten staan al meer dan een jaar in de koelkast. Gelukkig worden steeds meer mensen gevaccineerd tegen COVID-19, waardoor de hoop groeit dat in het najaar weer evenementen kunnen worden gehouden. Tegelijkertijd kan het verenigingsleven dan terug opstarten. Stichting Bavoloop Rijsbergen roept alle verenigingen dan ook op om aan te sluiten bij 'Rijsbergen Draait Door’, zodat een breed programma op touw kan worden gezet. Ondernemers haken natuurlijk aan met hapjes en drankjes op de terrassen.


'Evenement voor 0 tot 100 jaar'


"We hebben al een hoop positieve reacties gehad vanuit verenigingen, horeca en winkels. Ook Avoord wil bijvoorbeeld meedoen door Rijserf open te stellen. Het wordt echt een evenement voor iedereen van 0 tot 100 jaar oud. Voor én door Rijsbergen", blikt voorzitter René van Overveld van de Bavoloop alvast vooruit. Het is de bedoeling dat er op 11 september van alles te doen is in de Bavostraat en omgeving. Als er veel activiteiten zijn, kan er ook naar andere locaties worden uitgeweken.


Teams-meeting

Bezoekers kunnen die dag met een 10-ritten-kaart alle attracties afgaan en zo genieten van het rijke Rijsbergse verenigingsleven. Zo maken ze gelijk kennis met alles wat Rijsbergen heeft te bieden. Op donderdagavond 22 april staat een online Teams-meeting op het programma waarbij de initiatiefnemers het idee en de invulling van deze speciale dag verder toelichten. Clubs mogen aansluiten om mee te praten over de invulling van 'Rijsbergen Draait Door'. "Hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Ik roep iedereen met ideeën op om zich aan te melden. We horen dan graag op welke manier de vereniging zich wil presenteren. Wie mee wilt doen, kan zich ook aanmelden voor de Teams-meeting. Mail daarvoor uiterlijk woensdag naar voorzitter@bavoloop.nl", roept Van Overveld op.[n]