Sterke seizoensopening
duif Fer Dictus

ZUNDERT - In tegenstelling tot vorig jaar, toen de start van het seizoen werd uitgesteld door corona, kon afgelopen weekend het nieuwe duivenseizoen gewoon van start gaan.

Spannend was het de laatste weken over wat de Belgen en de Fransen zouden doen met het eventueel sluiten van de grenzen. Gelukkig ging het sein op groen en konden, zei het onder strenge regels, de duiven vrijdagavond ingekorfd worden.

In de regio Zundert verschenen 1147 duiven aan de start in Quievrain waar ze zaterdagmorgen om 10.30 uur bij een noordenwind gelost werden. Voor de winnaar, een duif van Fer Dictus, ligt deze losplaats op 132,5 km. Deze afstand werd gevlogen met een snelheid van 1246,5 meter per minuut. De winnende duif is een jaarling en was veelbelovend als jonge duif. In 2020 werden 7 prijzen gewonnen en de moeder van deze duif pakte eerder al twee overwinningen in de eigen vereniging.


Achtmaals feestje

Het was een Achtmaals feestje want de eerste 6 duiven op de uitslag kwamen uit dit kerkdorp.

De plaatsen 2 en 3 op het erepodium waren voor Jack van Hooijdonk.

Cor van den Broek had er 4 bij de eerste 10 en Cees en Annie Bastiaansen pakte met hun 1e getekende voorop de 7e prijs.

De top 10 wordt compleet gemaakt door Dré Gommers.


Eerste in samenspel W&O

Naast de overwinning in de eigen vereniging, in de Regio Zundert was er ook de 1e prijs voor Fer in het samenspel W&O, dit tegen 2723 duiven.[n]