Poster van het rozenhart.
Poster van het rozenhart. AFBEELDING VROUWEN VAN NU

Vrouwen van Nu Rijsbergen in actie

RIJSBERGEN - Als waardering voor de hele goede zorg die al het personeel in alle ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgingshuizen aan covid patiënten gegeven hebben, en nog steeds met hart en ziel geven, wil Vrouwen van Nu Noord-Brabant zorgmedewerkers een hart onder de riem steken.


Aan vijf ziekenhuizen in Noord-Brabant is door de provinciale afdeling van Vrouwen van Nu een rozenhart van 180 rode rozen aangeboden, de eerste op Internationale Vrouwendag op 8 maart jl. Deze actie is voortgezet door het uitdelen van posters aan lokale zorginstellingen. Door de Rijsbergse afdeling Vrouwen van Nu zijn de afgelopen weken op diverse plaatsen in Rijsbergen en Zundert posters uitgedeeld. Op de plaatsen die bezocht zijn, werden de posters erg gewaardeerd. Mochten zorgmedewerkers een poster gemist hebben, weet dan dat de dankzegging ook voor jullie van toepassing is!


Sam’s kledingactie

In de eerste week van april heeft er weer een kledinginzameling plaats gevonden voor Sam’s Kledingactie. Enkele leden hebben hun garage als inleverlocatie beschikbaar gesteld. Er is totaal ca. 1100 kg aan kleding en schoeisel ingeleverd. De opbrengst wordt gebruikt om in Congo op 25 scholen klaslokalen op te knappen, schoolborden en bankjes aan te schaffen en wc’s te bouwen. Dank u wel allemaal voor het inleveren van de vele zakken met kleding en schoeisel.


Activiteiten en ledenbijeenkomsten

Vanwege de maatregelen rondom het corona virus, hebben de afdelingen van Vrouwen van Nu nauwelijks of geen activiteiten en ledenbijeenkomsten kunnen organiseren. Toch hebben we niet stilgezeten. Door middel van nieuwsbrieven, kleine en grotere aandacht momenten, zoals de attenties met Kerstmis en Pasen, houden de ruim 100 dames van de vereniging in Rijsbergen contact. Verschillende leden hebben ondanks (of dankzij) de nog altijd voortdurende pandemie, een online ZOOM training gevolgd. Hierdoor is het mogelijk geweest om een online bingo te houden.

Hopelijk kan er vanaf najaar 2021 een nieuw programma met leuke, actieve en informatieve activiteiten en bijeenkomsten opgezet en uitgevoerd worden. We hebben er dankzij de lopende vaccinaties alle vertrouwen is. Wie meer wil weten over de mogelijkheden binnen de vereniging kan contact opnemen via vrouwenvannu.rijsbergen@gmail.com.[n]