In mei opnieuw activiteiten van Café Brein Zundert

ZUNDERT - Veroorzaakt door corona hebben de activiteiten van Cafe Brein een aantal maanden noodgedwongen stilgelegen. Door de maatregelen was het voor de organisatie niet mogelijk om haar maandelijkse bijeenkomsten, steeds op de vierde donderdag van de maand, te organiseren.


In april kon het nog niet, maar in mei pakt Cafe Brein haar activiteiten zeker weer op. De verwachting is dat er dan wel georganiseerd kan worden omdat wellicht de maatregelen versoepeld zullen zijn en de meeste potentiele bezoekers ook wel hun vaccinatie zullen hebben ontvangen. Maar ook omdat er dan een reƫle verwachting is dat de weersomstandigheden zo zullen zijn dat de activiteit zo nodig in de buitenlucht kan plaatsvinden.

Op de vierde donderdag in mei, de 27e, wordt de maandelijkse bijeenkomst, nu nog onder enig voorbehoud, gehouden in en nabij de zwarte schuur op de Pannenhoef. Er wordt gestreefd, en daar wordt momenteel aan gewerkt, om met medewerking van het Brabants Landschap die donderdag de bezoekers te ontvangen. De vaste tentoonstelling over de Pannenhoef is te bekijken en er wordt een inleiding gehouden waar veel wetenswaardigheden over het unieke gebied verteld zullen worden. De initiatiefgroep zorgt weer dat de bezoekers kunnen genieten van een natje en droogje!

Cafe Brein Zundert organiseert haar maandelijkse activiteiten, die bedoeld zijn als ontmoetingsplek voor mensen met NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) en iedereen die daar als mantelzorger, familielid of op een andere wijze mee te maken heeft. NAH kan het gevolg zijn van een hersentumor, een beroerte of ongeval, MS of Parkinson of andere oorzaak waardoor hersenletsel is ontstaan. Meer info www.cafebreinzundert.nl.[n]