De Zundertse Selectie en NAC voor aanvang van het duel in 2019.
De Zundertse Selectie en NAC voor aanvang van het duel in 2019. FOTO CHARLES VAN CAMPENHOUT

Oefenduel Zundertse Selectie-NAC weer op programma

ZUNDERT - Goed nieuws voor de voetballiefhebbers in de regio. De oefenwedstrijd tussen de Zundertse Selectie en NAC - een jarenlange traditie - wordt op zaterdag 3 juli als vanouds op sportpark De Wildert gespeeld.


DOOR ADDO SPRANGERS


In de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen is er steevast één wedstrijd waar door de liefhebbers in de regio reikhalzend naar wordt uitgekeken: het traditionele treffen tussen de Zundertse Selectie en NAC in Zundert.


Wedstrijd wordt ook wel aangeduid als 'de moeder
aller oefenduels'


Vorig jaar ging de wedstrijd vanwege het coronavirus niet door. Het jaar ervoor was dat nog wel het geval. Toen won NAC onder tropische temperaturen het duel met 0-4. Sydney van Hooijdonk, Finn Stokkers en Boris Kudimbana (twee keer) zorgden die wedstrijd voor de doelpunten.

Publiek

VV Zundert, steevast gastheer van wat ook wel wordt aangeduid als 'de moeder aller oefenduels', is blij dat de wedstrijd weer op het programma staat. De ontwikkelingen rond het coronavirus zullen bepalend zijn voor het wel of niet toelaten van publiek bij het duel. Hierover zal in een later stadium een beslissing worden genomen.

Het blijft voorlopig nog wel spannend of NAC - dat ook in Zundert traint - dan nog steeds de status van eerste divisieclub heeft. De club hoopt nog steeds promotie naar de eredivisie te kunnen bewerkstelligen.[n]