De brunches staan gereed om te worden verdeeld: rechts Annemieke de Bruijckere, links Joke Oomen.
De brunches staan gereed om te worden verdeeld: rechts Annemieke de Bruijckere, links Joke Oomen. FOTO TOON OOMEN

Veel belangstelling voor 3Koningenbrunch in Zegge

ZEGGE - Door enkele mensen uit Zegge is er een stichting opgericht om ondersteuning aan het St. Anthony’s Hospital in Ghana te structureren. Regelmatig zijn er acties om middelen in te zamelen voor een bepaald project in dit ziekenhuis of haar omgeving. Zo is men nu bezig een kraamafdeling aan te passen. Een recente actie om geld in te zamelen voor dit doel was de presentatie van een eenvoudige 3Koningen brunch.


Belangstellenden konden een brunch bestellen, die bestond uit diverse belegde broodjes met frisdrank en een aperitiefje. Daarnaast werd een fleske wijwater aangeboden, dat een week eerder door pastoor Hans van Geel was gewijd.

Afgelopen zondag werden de maaltijden gepresenteerd.

De animo voor dit project was boven verwachting. Veel mensen bestelden een dergelijke maaltijd, maar bovenal kwamen er veel giften binnen. Op deze manier konden de mensen van SOSSAH, dat staat voor Stichting Onderlinge Samenwerking St. Anthony’s Hospital, een fraai bedrag aan verkoop van de maaltijden, vermeerderd met een aantal mooie giften, bij elkaar optellen.

Door de vele onderlinge contacten, welke de stichting heeft met het betreffende ziekenhuis, wordt de opbrengst direct besteed aan artikelen, welke op dit moment het meest urgent zijn.


St. Anthony’s Hospital

Het St. Anthony’s Hospital in Dzodze, Ghana, werd destijds opgericht m.m.v. dr. de Bruijckere, gynaecoloog uit Roosendaal.


Informatie

Meer informatie over dit project is te krijgen bij Annemieke de Bruijckere (06 30076911) of Toon Oomen (06 21842144).[n]