Carnavalsactiviteiten in Grasduinersdurp

ZEGGE – Ondanks de COVID-19 en bijbehorende maatregelen gaat de SKKZ komende carnaval toch een aantal zaken organiseren.


We starten op zaterdag 6 februari met het rondbrengen van het Velleke Vol in zowel het binnen- als buitengebied. Anders dan u van ons gewend bent, wordt het Velleke Vol dit jaar bij u in de brievenbus bezorgd. Vanwege de maatregelen en de 1,5 meter afstand regel kunnen wij het carnavalskrantje niet uitdelen en kunnen we ook niet collecteren. Dit jaar hebben we in het Velleke Vol een los vel zitten met informatie om toch een vrijwillige bijdrage te geven aan de SKKZ.

Wij wensen u veel leesplezier en danken u voor uw vrijwillige bijdrage en steun aan de SKKZ. Verder danken wij onze sponsoren, adverteerders en de helpende handjes die ons geholpen hebben met het verwezenlijken en rondbrengen van het krantje.


Gevelversierwedstrijd

Terug van weggeweest is dit jaar de gevelversierwedstrijd. In deze tijden dat er niet veel mogelijk is, willen we toch de carnaval niet aan ons voorbij laten gaan.

Daarom organiseren we een gevelversierwedstrijd. Zo willen we toch de carnavalssfeer in ons dorp krijgen en laten we het leukste feestje van het jaar niet aan ons voorbij gaan. We vragen eenieder zijn en/of haar gevel en tuin te versieren in leuke carnavalssferen. Op carnavalszaterdag 14 februari zal de jury, onder leiding van onze prins Gudo d’n jiste, de gevels beoordelen op o.a. versiering, originaliteit en motto. Voor de 3 mooist versierde gevels is er een prijs.

Om er zeker van te zijn dat we geen leuke versierde gevels missen vragen we om jezelf aan te melden. Dit kan via de Facebookpagina, de website www.grasduinersdurp.nl (via contactformulier) en via de mail naar voorzitterskkz@gmail.com. Dus haal de versierspullen van zolder of uit de schuur en laat carnaval dit jaar niet stil voorbij gaan.


Puzzeltocht

Ook gaan we een leuke puzzeltocht organiseren voor onze (kleine) grasduiners en grasduinerinnen. We gaan een tocht uit te zetten door het dorp, waarbij het de bedoeling is om zoveel mogelijk letters te vinden om hiermee een zin te maken. Hoe, wat en wanneer de puzzeltocht zal gaan plaatsvinden kunnen we nu nog zeggen vanwege de nieuwe maatregelen die gaan komen. De invulling wordt tijdig bekendgemaakt via Facebook, website en de Rucphense Bode.[n]