PvdA: 'Extra lessen onder en buiten schooltijd'
PvdA: 'Extra lessen onder en buiten schooltijd' FOTO ADDO SPRANGERS

PvdA-fractie wil aanpak onderwijsachterstanden

RUCPHEN - Onderwijsachterstanden dreigen door het coronavirus groter te worden. Volgens de PvdA-fractie blijft (een deel van) het beschikbare budget voor de aanpak van deze achterstanden op de plank liggen. Zij wild at het college in actie komt.


DOOR ADDO SPRANGERS


“Onderwijsachterstanden dreigen door het coronavirus groter te worden,” zo schrijft fractievoorzitter Ad Jongenelis in een brief aan burgemeester en wethouders. “Niet alle ouders zijn in staat om kinderen thuis te begeleiden bij het onderwijs. Online lessen hebben voor een grote groep leerlingen achterstanden opgeleverd.


'Gelden blijven op de plank liggen'


Ook in onze gemeente weten de leerkrachten welke leerlingen het meeste gevaar lopen op achterstand. Hiernaast hebben we als PvdA moeten constateren dat de onderwijsachterstanden gelden, die de gemeente en de scholen ter beschikking hebben niet in zijn geheel worden ingezet en op de plank blijven liggen.” Namens de fractie vraagt Jongenelis het college in hoeverre het mogelijk en toegestaan is deze gelden, of minstens een groot deel hiervan, te gebruiken voor de aanpak van bovengenoemde problematiek. Ook wil hij van burgemeester en wethouders weten of zij bereid zijnop zeer korte termijn in gesprek te gaan met het onderwijsveld om inzet van middelen te concretiseren.

"Als PvdA denken we bijvoorbeeld aan het onder en buiten schooltijd, op school zelf, extra lessen geven aan leerlingen die daar behoefte aan hebben,” licht Ad Jongenelis toe.[n]