Vlnr: De organisatoren Bram van der Linden, Mitchell van Oerle en Ilona Oonincx
Vlnr: De organisatoren Bram van der Linden, Mitchell van Oerle en Ilona Oonincx FOTO ILONA OONINCX

Event voor jongeren in de coronatijd

RUCPHEN/ SPRUNDEL - Ilona Oonincx (22), stagiaire bij Agora Rucphen, en Bram van der Linden (18) en Mitchell van Oerle (23), stagiaires bij Dorpswerk Sprundel, organiseren samen een Fortnitetoernooi voor jongeren uit Sprundel en Rucphen.


De stagiaires zijn bij hun instellingen actief in het jeugd- en jongerenwerk. Graag willen ze voor de jeugd iets betekenen, maar het coronavirus maakt dat in deze tijd maar beperkt mogelijk. In een gesprek met elkaar ontstond het idee om online een event te organiseren, gamen in spelvorm.

Gekozen werd voor het momenteel populaire Fortnite, een spel waaraan je met honderd deelnemers tegelijk, ieder vanachter de eigen computer, mee kan doen.


Gratis deelnemen

Het Fortnitetoernooi wordt gehouden op donderdag 18 februari van 12.30 tot 17.00 uur. Jongeren van 12 t/m 18 jaar kunnen er gratis aan deelnemen.

Zij moeten zich dan wel voor 15 februari met naam, leeftijd en adres opgeven via e-mail fortnitetoernooirucphen@gmail.com.

Alle deelnemers krijgen een presentje. En voor degenen die bij de eerste drie eindigen wacht een leuke prijs.


YouTube

Er kunnen maximaal 100 jongeren meedoen. Het toernooi wordt uitgezonden via YouTube. Voor iedereen is het leuk om te volgen. Als het toernooi een succes wordt willen Ilona, Bram en Mitchell zo’n toernooi later voor alle jongeren uit de gemeente Rucphen opzetten.


Informatie

Meer informatie omtrent het event is te vinden op de Facebookpagina’s van Dorpswerk Sprundel en Agora Rucphen.[n]