Programma Grasduinersdurp

ZEGGE - Ondanks COVID-19 en bijbehorende maatregelen, heeft SKKZ een leuk programma in elkaar weten te zetten.


We starten zaterdag 6 februari met het rondbrengen van het Velleke Vol in zowel binnen- als buitengebied. Anders dan anders, wordt het Velleke Vol bij u in de brievenbus bezorgd. Vanwege alle maatregelen kunnen wij het carnavalskrantje niet uitdelen en ook niet collecteren. Dus hebben we in het Velleke Vol een los vel zitten met informatie om toch een vrijwillige bijdrage te geven aan de SKKZ. Wij wensen u veel leesplezier en danken onze sponsoren en adverteerders die ons geholpen hebben met het verwezenlijken van het krantje.


Gevelversierwedstrijd

Terug van weg geweest, de gevelversierwedstrijd. Wij willen ondanks de COVID-19 maatregelen carnaval niet aan ons voorbij laten gaan. Vandaar de gevelversierwedstrijd om toch de carnavalssfeer in ons dorp te krijgen. We vragen een ieder zijn en/of haar gevel en tuin te versieren in leuke carnavalssferen. Op carnavalszaterdag zal de jury, onder leiding van prins Gudo, de gevels beoordelen op o.a. versiering, originaliteit en motto. Voor de drie mooiste is er een prijs.

Om geen leuk versierde gevels te missen vragen we om jezelf aan te melden. Dit kan via de Facebookpagina, de website www.grasduinersdurp.nl (via contactformulier) en via de mail naar skkz.optochtcommissie@gmail.com.


Puzzeltocht

Ook hebben we een leuke puzzeltocht voor onze (kleine) Grasduiners en Grasduinerinnen. Van zaterdag 13 februari tot en met zaterdag 20 februari hangen binnen de bebouwde kom achter ramen verschillende letters. Zoek de letters en vorm hiermee de eindoplossing. Deelname formulieren zijn te verkrijgen bij SPAR Bouman en via het ouderportaal van Mariadonk. De ingevulde formulieren kunnen ingeleverd worden bij Prins Gudo (Kapelstraat 28). Alle inzenders krijgen een leuke prijs.


Online Quiz

Op zaterdag 13 februari om 20:30 uur wordt een online carnavalsquiz georganiseerd via zoom. De quiz zal natuurlijk vooral veel vragen over carnaval bevatten, maar ook enige Zegse en algemene kennis vereisen. U kunt zich opgeven via Facebook en/of de mail: skkz.optochtcommissie@gmail.com. Na aanmelding krijgt u een mail met verdere uitleg omtrent deze quiz.


Narrekes Bingo

Op maandagmiddag 15 februari om 14:00 uur is er voor de kinderen een leuke online bingo. Aanmelden voor deze bingo kan o.v.v. naam, leeftijd en adres via Facebook of het mailadres jeugdraadskkz@gmail.com. Opgeven voor deze bingo kan tot en met zaterdag 13 februari. Deelname is gratis en alle kinderen hebben prijs. De cadeaus worden later in de middag corona-proof aan huis afgegeven.


Leste avond

Op dinsdagavond 16 februari is het weer de leste avond van deze carnaval. Op deze avond wordt om 23:11 uur via Facebook en de website het nieuwe motto voor 2022 bekendgemaakt.

Ook gaan we, zoals gebruikelijk, met z'n alle lekker snert eten. Om dit voor u thuis mogelijk te maken kunt u 1 of meerdere snertpakketten bestellen. Een pakket (voor 2 personen) bestaan uit: 1 blik erwtensoep (800 ml), een rookworst en een schudfles pannenkoeken mix. De pakketten zijn te bestellen via het bestelformulier op Facebook, de website, prskkz@gmail.com, telefoonnummer 06-51318091 en bij SPAR Bouman.

De pakketten worden maandag 15 februari tussen 16:00 en 18:00 uur bij u thuisbezorgd. Betaling bij afgifte van het snertpakket.[n]