Activiteiten NEO op een heel laag pitje

RUCPHEN - Voorheen kon u in deze Bode bijna wekelijks een berichtje over NEO lezen met een aankondiging of verslag van activiteiten en optredens van een of meerdere geledingen van NEO. Nu we te maken hebben met strenge maatregelen en lockdown staan nagenoeg alle activiteiten en repetities stil of op ’n zeer laag pitje.


Onze laatste muzikale traktatie was het digitale kerstconcert van NEO in 2020, wat op eerste kerstdag werd gelanceerd (op youtube inmiddels meer dan 850 keer bekeken). Maar sindsdien ziet en hoort u ons niet.

Dat is slechts gedeeltelijk waar, want helemaal stilzitten is er niet bij.

De individuele muzieklessen van onze leerlingen bijvoorbeeld gaan wekelijks (uiteraard digitaal) gewoon door.

Daarnaast heeft Sander, dirigent van o.a. De Notenkrakers van NEO, een manier gevonden om toch elke vrijdag digitaal af te spreken. Met een mix van muziek, kwis en spel weet hij de jeugdige muzikanten steeds te verrassen.

Maar we willen natuurlijk graag meer.

Iedereen staat te popelen om weer met elkaar te kunnen repeteren, optreden, bij te kletsen, plannen, rikken, etc.

Hopelijk bieden de omstandigheden snel weer ruimte voor enige versoepeling.

Jaarvergadering NEO

Achter de schermen wordt er nagedacht over de herstart na de lockdown, wat voor muziek we gaan spelen, welke optredens en activiteiten kunnen we wel of niet plannen, etc. Verder staat volgende week donderdag 18 februari om 20.00u de jaarvergadering van NEO gepland. Digitaal uiteraard; leden hebben hiervoor inmiddels een uitnodiging en link ontvangen (zo niet; neem aub contact op met de secretaris).


Inschrijven pupkwis kan nog t/m zaterdag 13 februari


NEO-net-geen-pubkwis

Om toch het stukje verloren contact tussen de leden een beetje te herstellen hebben we een kwisje bedacht, de zgn. 'NEO-net-geen-pubkwis' maar het lijkt er wel een beetje op. Inmiddels hebben zich al 15 teams ingeschreven. NEO zorgt voor ’n kleine symbolische versnapering, wat meer of minder lastige vragen en de deelnemers voor de nodig gezelligheid. Inschrijven kan nog, maar dan moet je snel zijn. Inschrijven kan tot en met zaterdag 13 februari![n]