In te zamelen oud gereedschap.
In te zamelen oud gereedschap. FOTO JAN VERGOUWEN

Nieuw inzamelingspunt voor oude gereedschappen

ZEGGE - Nieuw inzamelingspunt en herstart van Vraag en Aanbod voor oude gereedschappen door particulier initiatief uit Zegge.


Sinds enkele maanden heeft een oud bestuurslid, van de inmiddels ter ziele gegane stichting 'Vraag en Aanbod Rucphen', een inzamelingspunt voor oude gereedschappen/naaimachines opgezet aan de O.L. straat 119 te Zegge. Door de vele aanbiedingen van oude spullen, welke nog steeds binnen komen op het oude secretariaat adres van de inmiddels opgeheven stichting, blijkt dat vele inwoners van regio Rucphen bereid zijn om oude gereedschappen een 2de kans te geven voor de Derde Wereld.

Jan Vergouwen uit Zegge heeft zich dat aangetrokken en het initiatief genomen om oude gereedschappen en naaimachines in te zamelen.

Alles wat ingezameld wordt gaat naar de landelijke organisatie van Vraag & Aanbod International te Alphen. Dat is dezelfde organisatie waarvoor de opgeheven stichting uit Rucphen zich 25 jaar lang heeft ingezet.

Hoewel deze activiteit een particulier initiatief is, onderschrijft de initiatiefnemer dezelfde doelstelling als de opgeheven stichting zich stelde namelijk 'oude spullen een 2de leven geven, waardoor de armen in het Zuiden voor zichzelf in onderhoud kunnen voorzien'.

De andere doelstelling was de 'lotsverbondenheid van onze regio met de armen in voornamelijk het Zuiden tot uitdrukking te brengen' en 'om de afvalberg hier te verminderen'. De internationale organisatie in Alphen (afgekort VAI geheten) is zeer blij dat er toch weer vanuit onze regio bruikbare spullen richting het Arme Zuiden verstuurd kunnen gaan worden.

Tot heden zijn al tientallen naaimachines en allerhande gereedschappen vanuit Zegge naar de Internationale organisatie (VAI) te Alphen verstuurd. De Internationale organisatie is zeer verguld met dit (hernieuwde) initiatief uit regio Rucphen. Door dit initiatief uit Zegge is de oude website van de Rucphens stichting nog steeds operationeel en enigszins gedeeltelijk aangepast aan de nieuwe situatie.

Komt u nog oude spullen tegen, gooi ze niet weg en neem contact op met de initiatiefnemer in Zegge 06-50584118, of kijk op de oude website www.venagemeenterucphen.nl Inzamelen t.b.v de Derde Wereld.

Of op de website van de internationale organisatie van VAI te Alphen: www.vraagenaanbodinternationaal.nl Een website van VAI t.b.v. de Derde Wereld.[n]