Dianne Brouwers (r) draagt de sleutels over aan Alexander Verwater.
Dianne Brouwers (r) draagt de sleutels over aan Alexander Verwater. FOTO CORINE ROKS

Nieuwe beheerder voor opgefrist dorpshuis

ZEGGE - Speciaal voor dit moment heeft beheerder van De Nieuwenbergh in Zegge, Dianne Brouwers, de sleutels van het dorpshuis nog eens extra opgepoetst. Symbolisch draagt zij op deze zaterdagochtend het beheer over aan de Alexander Verwater. Per 1 maart is deze Zeggenaar officieel de nieuwe huismeester van een keurig opgeknapt gemeenschapshuis.


DOOR CORINE ROKS


Een geboren en getogen Zeggenaar met een job in de logistiek. Via LinkedIn zag hij de vacature voor beheerder De Nieuwenbergh voorbijkomen. Hij solliciteerde en werd uit vijf geschikte kandidaten gekozen. Inmiddels is het contract ondertekend. Al in maart 2020 wist Alexander dat hij was aangenomen, per 1 januari van dit jaar zou zijn dienstverband officieel ingaan. Maar door corona veranderde het tijdspad. Dianne hierover: “Ik heb Alexander nauwelijks in kunnen werken! Het contact met de verengingen was afgelopen jaar minimaal en de activiteitenkalender bleef leeg. Het hele takenpakket, zoals het maken van afspraken, de inkoop, de administratie, het organiseren van activiteiten, de relaties met de verenigingen en het contact met de Gemeente Rucphen, stond en staat op een heel laag pitje.”


Afscheidsfeest

De feestelijkheden rond haar laatste jaar als beheerder bleven ook uit. “Ik had me het afgelopen jaar wel anders voorgesteld. Ik heb weinig contact gehad met de verenigingen waarmee ik in de loop der jaren zo’n fijne band heb opgebouwd. Ook de meimaand is helemaal aan ons voorbijgegaan.” Vijftien vaste verenigingen maken gebruik van De Nieuwenbergh. Daarnaast zijn er ook losse verhuren, zoals tijdens het carnaval, het Sinterklaasfeest en rommelmarkten en gebruikers als de bridgeclub en De Zonnebloem. Dianne vervolgt: “Mijn laatste werkdag was op 21 december. Ik had heel graag nog een Winterfair mede georganiseerd, dat was in 2019 zó leuk. Alle verenigingen waren zowat present, het zou een mooie afsluiter zijn geweest van mijn 26,5 jarig dienstverband bij SKW Zegge.” Desalniettemin kijkt Dianne met een goed gevoel terug naar de decembermaand. “Ik heb zoveel bloemen, cadeautjes en kaarten mogen ontvangen, hartverwarmend.”


Roodgloeiend

Ook de reacties aan het adres van haar opvolger, Alexander Verwater, waren overweldigend. "Zodra mijn aanstelling bekend werd gemaakt, stond de telefoon roodgloeiend. De ene na de andere felicitatie”. De kersverse beheerder (42) draait al menig jaartjes mee in het Zegse verenigingsleven: "Ik ben lid van cabaretgroep 't Zonneke Zegge, ben actief betrokken bij het Sinterklaasfeest en andere highlights binnen het dorp.” Activiteiten die gedragen worden door vrijwilligers. Die rol wil Dianne (66) straks ook spelen: "Ik blijf Alexander zo lang als nodig ondersteuning bieden en blijf als vrijwilliger SKW betrokken bij De Nieuwenbergh.” Over vrijwilligers gesproken. Afgelopen jaar heeft Dianne samen met een team vrijwilligers het hele dorpshuis opgeknapt. "We hebben de lockdown nuttig omarmd. Alle ruimtes zijn voorzien van een fris kleurtje, met in de foyer de fotomuur als blikvanger. Aan een eigentijdse vloer wordt gewerkt,” zegt ze, waarbij zij de staal toont. Helaas staat één ruimte nog in de steigers wegens een hardnekkige lekkage. "Hier ligt een taak voor de Gemeente Rucphen."[n]