Ciska en David: eigenaren Gasterij de Heimolen. Op de molen staan Ton Jaspers en Peter Jansen eigenaren van de Heimolen.
Ciska en David: eigenaren Gasterij de Heimolen. Op de molen staan Ton Jaspers en Peter Jansen eigenaren van de Heimolen. FOTO GASTERIJ DE HEIMOLEN

Van molen naar gasterij

RUCPHEN - Vrijdag 16 april is het huurcontract getekend en zijn de nieuwe uitbaters bekend van het nieuw te bouwen horecapand naast de Heimolen met de naam: Gasterij de Heimolen. Het zijn David en Ciska van Tricht-Vriesema, die samen met de eigenaren van de Heimolen, Ton Jaspers en Peter Jansen, grootse plannen hebben om de Heimolen in Rucphen prominent op de kaart te zetten.

Het ondernemerspaar komt uit Lepelstraat en heeft vroeger veel gewerkt in de horeca, maar is nu al jaren werkzaam in andere branches.

Hij komt uit de transport- en havenlogistiek, zij is jeugd-en gezinsprofessional en agressietrainer met een eigen praktijk in Halsteren.

De droom om ooit een eigen eettentje te beginnen dateert al van jaren terug.

"Toen dit voorbij kwam, was het nu of nooit", aldus het stel met ook nog enkele zonen, die ‘ook wel van wanten weten als pa en ma iets nieuws beginnen'.


Uitgangspunt

Ons uitgangspunt is: waar gaan we zelf graag eten of borrelen?

Dat zijn toch de gelegenheden waar aandacht is voor de klant, mooi en gezellig interieur, lekker en eerlijk eten voorzien van van een goed glas wijn.


'De bedoeling is
dat we gaan
werken met producten van
de molen'


De bedoeling is dat we de molen naar ‘binnen' trekken, dat we gaan werken met producten van de molen, aldus David.

Niet alleen kun je bij ons terecht voor een lekkere lunch, maar ook versgemaakte pannenkoeken, een authentieke Napolitaanse pizza en verse pasta's komen op de kaart te staan.


Samenwerken

Ook willen we samenwerken met bedrijven in de regio door gebruik te maken van elkaars producten en samen mooie activiteiten organiseren.

Daarnaast wil het echtpaar thema-avonden organiseren met live-muziek.

Hun eigen piano zal in ieder geval een prominente plek in het restaurant krijgen.

Kortom, genoeg ideeën, we hebben er enorm veel zin in!


De verwachting is dat Gasterij de Heimolen het eerste kwartaal van 2022 zijn deuren zal openen.[n]

logo Gasterij de molen + feestelijk moment