Wandelspeurtocht van ZDF Rucphen goed verlopen

RUCPHEN - Afgelopen zondag hebben we een wandelspeurtocht georganiseerd voor onze leden van zwemvereniging de Flippers. Helaas kunnen we nog geen gebruik maken van het binnenzwembad en het buitenzwembad is er niet meer, dus moet je iets anders verzinnen om elkaar te blijven zien.


Vanuit een garage in Rucphen zijn de deelnemers op pad gegaan. Met een routebeschrijving in de hand kwamen ze al gauw in het bos terecht. Wat hebben we toch veel geluk dat we zo dicht bij het bos wonen. Achteraf werd er ook gezegd dat ze op paadjes gelopen hebben waar ze nog nooit geweest waren.

In de tussentijd kregen de deelnemers ook nog eens 15 foto's mee die ze op de juiste volgorde moesten leggen, dat was onderweg dus goed opletten.

De foto's varieerden van een verkeersbord tot een losse boomstronk, best lastig. Toch waren er een aantal groepjes die alle foto's in juiste volgorde terug brachten.

Bij terugkomst moest men nog een benaderingsvraag beantwoorden, zodat er in ieder geval een winnaar uit zou komen. Om in de zwemsfeer te blijven was de vraag hoeveel km Maarten van der Weijden gezwommen had tijdens de eerste elfstedentocht. Het antwoord hierop was 163 km.


Winnaar

Na deze opdracht is er uiteindelijk een winnaar uitgekomen: De groep Corrie, Sylvia, Sandra en Elin zijn de eerste winnaars van de wandelspeurtocht ZDF. Een heuse proficiat.

Om onderweg niet om te komen van de honger en dorst hebben we iedereen nog een plastic zak meegegeven met allerlei lekkere dingetjes. De Plus wilde ons sponsoren en dat hebben ze goed gedaan, niemand heeft honger of dorst geleden. Bedankt hiervoor!

Na afloop bleef zo goed als iedereen nog even hangen om te genieten van een drankje en het lekkere zonnetje. We hadden genoeg ruimte om op ruime afstand van elkaar te staan, dus ook dat gaf geen problemen.

Al bij al een geslaagde middag geweest en bedankt aan al diegenen die meegedaan hebben aan deze tocht. Lachende gezichten, mensen die blij zijn dat er weer wat georganiseerd wordt op gepaste afstand. Daar doe je het voor.

Zodra het zwembad weer open mag voor iedereen pakken we de draad zo snel mogelijk op.

Tot die tijd, "let goed op jezelf, heb nog even geduld".[n]