Olifantenpadje Irenestraat-Fietsbrug A 58.
Olifantenpadje Irenestraat-Fietsbrug A 58. FOTO JAN VAN DEN BROEK

Zoektocht naar 'olifantenpadjes of afsnijerkes'

SPRUNDEL - Een olifantenpadje, Jan van den Broek noemt het ook wel een afsnijerke, is in loop van de tijd door fietsers en wandelaars ontstaan. Zo’n padje ontstaat meestal in een stuk groen, om zo een stuk van de af te leggen route af te snijden. Het is dus een niet officieel padje dat te herkennen is aan het vertrapte gras door het gebruik door verschillende wandelaars en fietsers.


Als er dan een zichtbaar spoor is ontstaan gaan steeds meer mensen het spoor volgen en dat is het begin van een nieuw padje.
Zij gebruiken deze route vooral zij wanneer zij hun bestemming in zicht krijgen, want wandelaars en fietsers volgen vanzelf de meest praktische route, een manier van “economisch wandelen of fietsen”.
Mensen laten zich niet dwingen tot het volgen van een geijkt pad, maar als het kan gaan ze op zoek gaan naar de kortste weg.


Olifantenpadjes
in Sprundel
of Rucphen


Jan van den Broek is op zoek naar foto’s van deze olifantenpadjes in Sprundel en de rest van gemeente Rucphen omdat hij dit een mooie aanvulling vindt op zijn verhaal over het wel een wee van de Sprundelse zandpaden alsmede voor de Meule-Ommekes en de Sprundelse Kuierpadjes.

Foto’s kunt u sturen naar molensprundel@gmail.com of in de brievenbus van de molen op het Molenerf 2 in Sprundel stoppen. Wel graag de foto's voorzien van straat- en plaatsaanduiding.
Zoals b.v. St. Willebrord: Irenestraat - Fietsbrug A58.[n]