Rondje Sprundel verplaatst naar 28 mei 2022

SPRUNDEL - Het Comité Rondje Sprundel heeft helaas alweer voor de tweede maal moeten besluiten om het loopevenement Rondje Sprundel af te gelasten in verband met de coronaperikelen. De eerstvolgende editie is nu gepland op de laatste zaterdag van mei volgend jaar, zijnde 28 mei 2022.


Alle atleten van jong tot oud hebben dus nu de tijd om zich een jaarlang voor te bereiden op het eerstvolgende evenement. Zoals gebruikelijk wordt dan weer begonnen met de jeugdloop om 15.30 uur met één of twee rondjes van 720 meter voor de jeugd (4 t/m 9-jarigen en 10 t/m 14-jarigen) door de dorpskern van Sprundel. Drie prachtige bekers zijn per categorie en afstand beschikbaar. Bovendien is er een herinneringsmedaille voor elke deelnemer. De senioren starten om 16.00 uur voor de 5 km recreatieloop en 10 km wedstrijdloop op unieke parkoersen door het buitengebied van Sprundel. In de 5 km loop zijn er voor de eerste drie plaatsen geldprijzen voor zowel de heren als de dames. In de 10 km loop zijn er geldprijzen verdeeld over maar liefst 9 categorieën. Alle 5 en 10 km lopers ontvangen zoals altijd geheel gratis een loopshirt.

Verder heeft het Comité Rondje Sprundel besloten deel te nemen aan het RunningCenter Loopcircuit. Dit loopcircuit organiseert een overkoepelend klassement van circa 10 wegwedstrijden in het tijdvak maart-oktober. Onze 10 km wedstrijd is daar nu onderdeel van. Een vaste kern van wedstrijdlopers zal dus aan dit loopcircuit deelnemen. De volledige lijst met wedstrijden is te zien op de site www.wblc.nl Voor dit jaar zijn er dus helaas een aantal wedstrijden afgelast, volgend jaar beter.[n]