Marieke en dochter Elly halen herinneringen op.
Marieke en dochter Elly halen herinneringen op. Foto: Molenstichting Jan van den Broek

NLdoet 2021 in en rond Molen De Hoop

SPRUNDEL - De Sint Franciscusfotozoektocht maakte 91-jarige Marieke nieuwsgierig en blij op de Nationale Molendag.


Marieke Mies-van Pul uit Rucphen genoot tijdens de Digitale Nationale Sprundelse Molendagen, op 91-jarige leeftijd samen met haar dochter Elly, van een kleine pauze voor de invaart bij molen De Hoop. Zij was erg nieuwsgierig naar al het moois wat de Sint Franciscusfietsfotozoektocht in de gemeente Rucphen te bieden had. Die gedeelten van de fietsroute die ook met de auto te volgen waren, hebben veel indruk op haar gemaakt en vele herinneringen kwamen weer bovendrijven.

Molen De Hoop Sprundel maakt ook deel uit van deze en andere fietsroutes in de omgeving van Sprundel waaronder ook Typisch Sprundel.

Tevens kunt u wandelen op de Sprundelse Kuierpadjes en De Meule-Ommekes waarvan een aantal ook langs de molen komen.


NLdoet

Zaterdag 29 mei: NL Doet dag van 10.00 uur tot 16.00 uur, in en rond de molen, waarbij verschillende molenklusjes door vrijwilligers uitgevoerd worden met inachtneming van de coronaregels.

Buiten en binnen schilderen van de twee beltdeuren van de meelzolder, de twee deuren van de in- en de uitvaart en het kozijn in de invaart, de binnendeuren van het toilet en het portaal. Het sausen van de molenwanden 'Onderin de molen'. Het verwijderen van ongewenste planten en onderhoud van de molenbelt, de 'voet' en het wieden van de buitenrand langs het hekwerk zijn de werkzaamheden die op het programma staan.


Aanmelden NLdoet dag

Om 12.00 uur staat er een door molenvrijwilligers verzorgde lunch op het programma en daarom vragen wij deelnemers die willen komen helpen zich aanmelden via email (molensprundel@gmail.com) of bij de molen tijdens de openingstijden vóór woensdag 26 mei.


Openingstijden molen

Op dinsdag zijn bezoekers tussen 10.00 uur en 15.00 uur welkom in de molen om meelproducten af te halen die bij voldoende wind draait. Op de eerste en derde zaterdag van de maand is dit Rijksmonument ook tussen 11.00 uur en 14.00 toegankelijk om dezelfde redenen. Alle informatie is te vinden op www.molensprundel.nl[n]