Wie wordt de opvolger van Jos van Kalmthout?
Wie wordt de opvolger van Jos van Kalmthout? FOTO RIES VAN DORST

De Ketsers spelen weer jeu de boules

RUCPHEN - Zomercompetitie 2021 bij Jeu de Boulesclub De Ketsers Rucphen. Wat heeft dit toch allemaal lang geduurd, maar ja, covid19 heeft ons dat opgelegd en dan moeten we ons toch aan de gegeven maatregelen houden. Ja, de Ketsers hebben zich daar zeker aangehouden en steeds de regels gevolgd die er op dat moment golden. Maar eindelijk is het dan zover en kunnen we toch een start maken met onze jaarlijkse zomercompetitie.


Dat er behoefte aan is, zien we aan de aanmeldingen. Voor het doubletten hebben we door loting 8 teams samengesteld die allen tegen elkaar uitkomen om te kijken wie er voor de negende keer doubletkampioen wordt.
Voor de Tete a Tete hebben zich maar liefst 29 deelnemers aangemeld. Door loting hebben we 3 poules samengesteld, twee van 10 en een van 9 spelers.
Zij spelen per poule hun wedstrijden. Per poule gaan de twee beste spelers in de loterijpot, waaruit in twee poules de winnaars komen die op de finaledag 17 september een beslissende set spelen om zich kampioen te mogen noemen.
Er wordt op maximaal drie banen gespeeld, zodat men zich allemaal aan de covidregels kan houden.

De wedstrijden worden gehouden op de banen aan de Gebrande Hoefstraat, maar we hopen natuurlijk dat de finale gespeeld kan worden op de nieuwe banen op de Markt, bij Agora. De ontwikkelingen zijn daar vergevorderd, dus daar hebben wij onze hoop op gezet. Natuurlijk aan ieder heel veel succes met het spelen![n]