Nieuwe leden weten KBO-Sprundel te vinden

SPRUNDEL - KBO-Sprundel voor actieve 50-plussers en telt ruim 400 leden in de leeftijd tussen 50 en 96 jaar. Het is een hechte tevreden KBO-vereniging die uitstekend bekend staat in de Sprundelse dorpsgemeenschap. Iedereen blijft trouw lid en er is aandacht voor elkaar.


“Spontaan melden zich nieuwe leden aan en daar zijn we enorm blij mee”, aldus een trotse voorzitter Cees Evers. Opvallend is dat er veel vrijwilligers zijn die allerlei hand- en spandiensten verrichten. Het bestuur is daar heel blij mee. De maandelijkse Nieuwsbrief, de wekelijkse activiteiten, de uitstapjes, de attenties voor de zieken, de attenties voor de jubilarissen en de condoleances voor de overledenen zorgen ervoor dat er veel contact is tussen bestuur en leden. Het is te hopen dat corona snel voorbij zal zijn en dat de KBO-activiteiten weer opgepakt kunnen worden. De leden hebben elkaar vast veel te vertellen over het afgelopen jaar! De activiteiten voor ontmoeting en ontspanning, waar veel leden dankbaar gebruik van maken, zijn heel belangrijk. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan wandelen, fietsen, kaarten, koersbal biljarten, jeu de boulen, bingo, muziekmiddagen, Kerst- en Paasbrunch en uitstapjes. Actief bezig zijn is goed voor onze hersenen.
Maar de KBO legt de laatste jaren ook de nadruk op belangenbehartiging: speerpunten zijn zorg, wonen en bestrijding van de eenzaamheid. Gratis juridische hulp, hulp bij belasting invullen, hulp bij bv. traplift of scootmobiel aanvragen, hulp bij aanvragen persoonsgebonden budget. Maar ook gratis voorlichting over een testament, schenking aan de kinderen enz.

70 jaar
Volgend jaar bestaat KBO-Sprundel 70 jaar en het bestuur wil dat met nog veel meer leden vieren.
“Het is echt jammer dat veel Sprundelaren van 50 jaar en ouder nog geen lid zijn van deze mooie actieve vereniging”, zegt voorzitter Cees Evers. En hij vervolgt: “KBO-Sprundel heeft de 50-plussers veel te bieden”.
Is uw interesse gewekt of heeft u nog vragen: neem dan snel contact op met een van de bestuursleden of bel het secretariaat: Ria Konings 06-23365730.
U bent van harte welkom![n]