Sleuteloverdracht aan Conny en Laura.
Sleuteloverdracht aan Conny en Laura. FOTO TOON VAN DE SANDEN

Personele bezetting gewijzigd bij Dorpswerk Sprundel

SPRUNDEL - Bezoekers moeten nog wel de coronamaatregelen in acht nemen, maar De Trapkes is weer open. Vrijwilligers maken het mogelijk dat iedereen op werkdagen van 9.00 tot 16.30 uur binnen kan lopen. ’s Avonds en in het weekend is het dorpshuis open als er een iemand gereserveerd heeft.


Net nu alle activiteiten weer langzaam tot leven komen, is de personele bezetting binnen de stichting Dorpswerk Sprundel flink gewijzigd.



Dineke Verpaalen met pensioen


Op donderdag 10 juni ging beheerder Dineke Verpaalen-Hermans met pensioen. Zij droeg toen haar functie en sleutels over aan Conny Heeren-Vissenberg. Beheerder Conny is bij de vaste bezoekers van De Trapkes al wel bekend, want ze is al twee jaar in het dorpshuis actief.
Ook de vacature dorpswerker is nu opgevuld. Die ontstond in juli 2020 door het overlijden van Arian Schrauwen. Laura van Dijk kwam vorig jaar al voor het jeugd- en jongerenwerk, maar gaat vanaf september binnen heel het dorpswerk aan de slag.

Waardering
Door haar resterende vakantiedagen was de laatste werkdag van Dineke reeds op 28 mei. Toen en ook daarna toen haar afscheid bekend werd, kreeg Dineke veel blijken van waardering voor de 33 jaar dat zij in De Trapkes werkte. Voor iedereen was ze een geweldige gastvrouw en ze schuwde het omvangrijke en gevarieerde werk - de administratie, de schoonmaak en het werk achter de bar - niet. Zij kent in het dorp vrijwel iedereen en vrijwel iedereen in het dorp kent haar. ‘’Dat was een voordeel bij mijn werk, maar had wel als nadeel dat je zeven keer 24 uur aan het werk bent’’, vertelde ze, eraan toevoegend dat ze het met veel plezier gedaan heeft. Dineke houdt van wandelen. Daar krijgt ze nu meer tijd voor. ‘’En het is een manier om afstand van het werk te nemen’’, lacht ze.



Nieuwe beheerder en dorpswerker



Conny Heeren
Met een gerust hart droeg Dineke de sleutels over aan Conny Heeren (44), die ze inwerkte en ook uit Sprundel komt. Conny heeft er ervaren, dat het heel ander werk is dan bij de drie commerciële bedrijven, waar ze na haar MEAO-opleiding in dienst was.
‘’Bij die bedrijven wist ik elke dag wat ik moest gaan doen, maar hier is het telkens weer wat anders. Veel contacten ook, met veel verschillende mensen. Het was wennen, maar ik ben het leuk gaan vinden.’’


Laura van Dijk
Omdat dorpswerker Arian Schrauwen langdurig ziek was werd voor het jeugd- en jongerenwerk begin vorig jaar Laura van Dijk (37) aangetrokken. Zij had de opleidingen Pabo en HBO-pedagogiek succesvol afgerond en heeft daarna onder meer ervaringen op gedaan in het onderwijs en als gezinscoach. Afkomstig uit Oss, woont ze nu twaalf jaar in Sprundel.
In het afgelopen jaar spreidde ze veel energie en creativiteit ten toon ten behoeve van de jeugd. Vanaf september gaat ze zich ook inzetten voor het ouderenwerk en opbouwwerk.[n]